Overslaan en naar de inhoud gaan

Frans Timmermans debatteert in Maastricht

Geplaatst opwoensdag 24 april 2019 - 6:00

De Heerlense Eurocommissaris Frans Timmermans gaat maandagavond 29 april in Maastricht de strijd aan met andere kandidaten die ook voorzitter willen worden van de Europese Commissie.

Tijdens het 'Maastricht Debate' van 19:00 uur tot 20:30 uur in het Theater aan het Vrijthof kan het publiek vragen stellen aan de politici.

Spitzenkandidaten
De zogeheten spitzenkandidaten van alle Europese partijen zijn uitgenodigd. Behalve Timmermans (PvdA/Partij van Europese Socialisten), hebben Bas
Eickhout (GroenLinks/Europese Groene Partij), de Belg Guy Verhofstadt (Alliantie van Liberalen en Democraten) en de Tsjech Jan Zahradil (Alliantie van Conservatieven en Hervormers) al toegezegd.

Beeldscherm
Het Theater is al volledig volgeboekt, maar op het Vrijthof is het debat ook rechtstreeks te volgen op een groot scherm. Het politieke festival in de buitenlucht wordt omlijst met foodtrucks en livemuziek om een ‘debat na het debat’ te stimuleren.

Een kort filmpje over 'The Maastricht Debate'
POLITICO

Aandacht trekken
De organisatoren van het debat, waaronder de Universiteit Maastricht, de gemeente Maastricht en de Provincie Limburg, willen met het evenement aandacht trekken voor de Europese Verkiezingen die in Nederland op 23 mei plaatsvinden.

In 2014 namen 296.115 Limburgers de moeite om een stem uit te brengen. Dat was een opkomst van 33,6 procent, iets onder het landelijk gemiddelde van 37,3 procent.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen