Overslaan en naar de inhoud gaan

Frans Pollux wint Orde van de Gulden Humor

Geplaatst opdinsdag 19 mei 2015 - 21:00

Zanger, schrijver en L1-presentator Frans Pollux uit Venlo krijgt in november van dit jaar de Orde van de Gulden Humor.

Pollux krijgt de prijs uit handen van de SLV, de Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge. De uitreiking vindt plaats op zaterdag 28 november in Venray.

Hoogste vastelaovesorde
De Orde van de Gulden Humor wordt sinds 1962 als hoogste Limburgse
vastelaovesorde verleend aan bekende Limburgers die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de bevordering van de 'levensblijheid', de humor of de vastelaovend.

Hald mich 's vas
Frans Pollux werd vooral bekend als zanger-gitarist van de dialectpopgroep Neet oét Lottum waarmee hij op menig podium speelde. Met zijn teksten van liedjes als Pruuse, Baove de groeete riviere, Limburg Los, Gekke Minse en Mestreech prikkelde hij bewust zijn luisteraars en kijkers. Zijn nummer Hald mich 's vas eindigde als nummer 1 van de Limbo Top 100 in 2005 en is jaarlijks terug te vinden in de Top2000 van Radio 2.

Jocus
Grote successen kende Frans Pollux tijdens de liedjesavonden van Jocus in Venlo. In 2003 schreef het het eerste lied voor zangduo Bram & Ruud, het Optoch Leed, en werd meteen eerste. De jaren erna wonnen zijn liedjes nog 7 keer de Jocus leedjesaovend. Negen andere nummers van zijn hand haalden in Venlo ook het erepodium. In 2008 won zijn liedje Kriebels het LVK.

Behalve 'stampers' en meezingers schreef Pollux ballads, zoals Ein Jaor en nummers met een boodschap als De stad van idderein.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1

Gerelateerde berichten

Frans Pollux ontvangt Orde van de Gulden Humor
Mini-docu over Neet oét Lottum in Top 2000 a gogo
Jos van Rey zwaait afscheidnemende Frans Pollux uit
Spotify komt met toplijsten voor Venlo en Maastricht
Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?
Uitgelicht
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?

We zoeken weer een nieuw Vastelaovesgezicht bij L11 Alaaf! Wie o wie zal het dit bijzondere jaar worden? Reageer met je mooiste Vastelaovesfoto!

We houden absoluut rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Dat mag dus ook in uiting komen in het vastelaovesgezicht. Wel of geen mondkapje op de foto? Dat is aan jou. Wees creatief!

Stuur hier je vastelaovesfoto in
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen