Overslaan en naar de inhoud gaan

Frans Pollux vertrekt na 17,5 jaar bij L1

Geplaatst opwoensdag 15 februari 2017 - 14:52

Programmamaker Frans Pollux vertrekt per 1 april bij L1.

Hij maakt gebruik van de vrijwillige vertrekregeling die de omroep heeft ingesteld vanwege de bezuinigingen. Het budget van L1 is sinds dit jaar door het Rijk verlaagd met ongeveer 1,5 miljoen euro.

Avondgasten
Venlonaar
Pollux heeft 17,5 jaar bij de regionale omroep gewerkt. Hij begon als verslaggever op de redactie in Venlo. Op radio presenteerde hij jarenlang Cultuurcafé en op televisie is hij een van de presentatoren van het achtergrondprogramma AvondGasten. Voorafgaand aan carnaval presenteert Frans Pollux op dit moment het dagelijkse programma VastelaovendGaste.

Meer schrijven
Pollux zelf laat weten dat verandering niks voor hem is, 'maar toch ga ik het proberen'. "Het is mijn eigen keus, maar toch ben ik nog steeds een beetje geschokt over m'n beslissing." De
programmamaker en muzikant gaat zich storten op het schrijven: "boeken, toneelstukken en (meer) columns voor De Limburger."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1

Gerelateerde berichten

Jos van Rey zwaait afscheidnemende Frans Pollux uit
Frans Pollux wint Orde van de Gulden Humor
Mini-docu over Neet oét Lottum in Top 2000 a gogo
Artiesten eren Glenn Corneille tijdens Zomerparkfeest
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen