Overslaan en naar de inhoud gaan

Frans Pollux vertrekt na 17,5 jaar bij L1

Geplaatst opwoensdag 15 februari 2017 - 14:52

Programmamaker Frans Pollux vertrekt per 1 april bij L1.

Hij maakt gebruik van de vrijwillige vertrekregeling die de omroep heeft ingesteld vanwege de bezuinigingen. Het budget van L1 is sinds dit jaar door het Rijk verlaagd met ongeveer 1,5 miljoen euro.

Avondgasten
Venlonaar
Pollux heeft 17,5 jaar bij de regionale omroep gewerkt. Hij begon als verslaggever op de redactie in Venlo. Op radio presenteerde hij jarenlang Cultuurcafé en op televisie is hij een van de presentatoren van het achtergrondprogramma AvondGasten. Voorafgaand aan carnaval presenteert Frans Pollux op dit moment het dagelijkse programma VastelaovendGaste.

Meer schrijven
Pollux zelf laat weten dat verandering niks voor hem is, 'maar toch ga ik het proberen'. "Het is mijn eigen keus, maar toch ben ik nog steeds een beetje geschokt over m'n beslissing." De
programmamaker en muzikant gaat zich storten op het schrijven: "boeken, toneelstukken en (meer) columns voor De Limburger."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1

Gerelateerde berichten

Jos van Rey zwaait afscheidnemende Frans Pollux uit
Frans Pollux wint Orde van de Gulden Humor
Mini-docu over Neet oét Lottum in Top 2000 a gogo
Artiesten eren Glenn Corneille tijdens Zomerparkfeest
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen