Overslaan en naar de inhoud gaan

Frans Pollux vertrekt na 17,5 jaar bij L1

Geplaatst opwoensdag 15 februari 2017 - 14:52

Programmamaker Frans Pollux vertrekt per 1 april bij L1.

Hij maakt gebruik van de vrijwillige vertrekregeling die de omroep heeft ingesteld vanwege de bezuinigingen. Het budget van L1 is sinds dit jaar door het Rijk verlaagd met ongeveer 1,5 miljoen euro.

Avondgasten
Venlonaar
Pollux heeft 17,5 jaar bij de regionale omroep gewerkt. Hij begon als verslaggever op de redactie in Venlo. Op radio presenteerde hij jarenlang Cultuurcafé en op televisie is hij een van de presentatoren van het achtergrondprogramma AvondGasten. Voorafgaand aan carnaval presenteert Frans Pollux op dit moment het dagelijkse programma VastelaovendGaste.

Meer schrijven
Pollux zelf laat weten dat verandering niks voor hem is, 'maar toch ga ik het proberen'. "Het is mijn eigen keus, maar toch ben ik nog steeds een beetje geschokt over m'n beslissing." De
programmamaker en muzikant gaat zich storten op het schrijven: "boeken, toneelstukken en (meer) columns voor De Limburger."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Jos van Rey zwaait afscheidnemende Frans Pollux uit
Frans Pollux wint Orde van de Gulden Humor
Mini-docu over Neet oét Lottum in Top 2000 a gogo
Artiesten eren Glenn Corneille tijdens Zomerparkfeest
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen