Overslaan en naar de inhoud gaan

Frans Pollux presentator van nieuwe L1-quiz

Geplaatst opdinsdag 27 november 2018 - 13:23

Frans Pollux gaat het nieuwe L1-programma 'Kwizzele' presenteren.

Vier keer per week spelen twee koppels tegen elkaar om hun kennis te testen op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie en dialectmuziek.

Op het netvlies
Kwizzele is een programma met een sterk Limburgs profiel, dat in korte tijd door de hoge uitzendfrequentie bij iedere kijker op het netvlies moet staan. Voor het verzamelen van vragen doet L1 onder andere een beroep op de drie provinciale musea: Bonnefantenmuseum Maastricht, Limburgs Museum Venlo en Museumplein Kerkrade. Door vooral met multiple choice vragen te werken, die in beeld verschijnen, kan de kijker thuis 'meespelen' met Kwizzele.

Schrijver
Pollux werkte van 2000 tot 2017 als programmamaker in vaste dienst bij L1. Tegenwoordig schrijft hij columns voor De Limburger, toneel voor Toneelgroep Maastricht en liedjes voor zichzelf en anderen. In 2010 verscheen zijn debuutroman Het gelijk van Heisenberg. Pollux is Venlonaar in hart en nieren, lezer en vader van drie jonge kinderen.

De eerste uitzending is op maandag 11 maart 2019. De werving van kandidaten begint binnenkort.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen