Overslaan en naar de inhoud gaan

Frans Pollux in Carré: 'Verhalen over kloof met grote stad'

Geplaatst opzondag 19 januari 2020 - 21:51

Frans Pollux uit Venlo stond zondagavond met zijn band in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Daar gaf hij een show vol muziek en verhalen over de kloof tussen Limburg en de grote stad.

"We klagen over de kloof, over de grote afstand tussen Limburg en de grote stad. Daar gaan mijn verhalen over", aldus de Venlonaar.

Link
"We maken muziek, maar tussendoor vertel ik verhalen, bijvoorbeeld over waarom we hier zijn en over hoe we hier zijn terechtgekomen. Het gaat ook een beetje over mijn vader, een buutreedner. Hij heeft nooit in Carré gestaan, wel op het podium in Venlo. Die link leg ik", aldus Pollux.

Video: L1

Mooiste plaats
"Dat doe ik dan wel in hartje Amsterdam, op de mooiste plaats die in deze stad te vinden is", vertelt de Venlonaar. Hij is niet de eerste Limburger die optreedt in Carré. Toon Hermans en Hadewych Minis gingen hem voor.

Landelijke doorbraak?
"Met de muziek die wij maken, is een landelijke doorbraak ondenkbaar", volgens Pollux. "We vertellen namelijk verhalen in het dialect in onze liedjes. Dat is heel lastig te volgen als je de taal niet spreekt. We kunnen alleen een deel van het gevoel overbrengen. Bovendien is dat niet wat ik nastreef. Optreden in Carré is cool, maar min of meer een stunt."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen