Overslaan en naar de inhoud gaan

Frans Pollux in Carré: 'Verhalen over kloof met grote stad'

Geplaatst opzondag 19 januari 2020 - 21:51

Frans Pollux uit Venlo stond zondagavond met zijn band in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Daar gaf hij een show vol muziek en verhalen over de kloof tussen Limburg en de grote stad.

"We klagen over de kloof, over de grote afstand tussen Limburg en de grote stad. Daar gaan mijn verhalen over", aldus de Venlonaar.

Link
"We maken muziek, maar tussendoor vertel ik verhalen, bijvoorbeeld over waarom we hier zijn en over hoe we hier zijn terechtgekomen. Het gaat ook een beetje over mijn vader, een buutreedner. Hij heeft nooit in Carré gestaan, wel op het podium in Venlo. Die link leg ik", aldus Pollux.

Video: L1

Mooiste plaats
"Dat doe ik dan wel in hartje Amsterdam, op de mooiste plaats die in deze stad te vinden is", vertelt de Venlonaar. Hij is niet de eerste Limburger die optreedt in Carré. Toon Hermans en Hadewych Minis gingen hem voor.

Landelijke doorbraak?
"Met de muziek die wij maken, is een landelijke doorbraak ondenkbaar", volgens Pollux. "We vertellen namelijk verhalen in het dialect in onze liedjes. Dat is heel lastig te volgen als je de taal niet spreekt. We kunnen alleen een deel van het gevoel overbrengen. Bovendien is dat niet wat ik nastreef. Optreden in Carré is cool, maar min of meer een stunt."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen