Overslaan en naar de inhoud gaan

Frans Maassen blij met komst Dumoulin naar Jumbo-Visma

Geplaatst opmaandag 19 augustus 2019 - 21:03

Jumbo-Vismaploegleider Frans Maassen is opgetogen over de komst van Tom Dumoulin naar zijn wielerformatie.

"Elke ploeg wil Tom Dumoulin hebben en ik ben blij dat hij voor ons gekozen heeft", vertelt de ploegleider uit Haelen in L1mburg Centraal. Dumoulin stapt aan het einde van het seizoen over van Team Sunweb naar Jumbo-Visma.

Geappt
De nieuwkomer in de Nederlandse ploeg en Maassen hebben met elkaar geappt. De ploegleider heeft de Maastrichtenaar laten weten enorm verheugd te zijn. "Tom ziet er naar uit om komend seizoen samen te werken. Wij maken er mooie jaren van, heeft hij mij beloofd en daar geloof ik in", aldus Maassen.

Tour winnen
Tom Dumoulin wil, net als Jumbo-Visma, de Tour winnen. De wielerploeg heeft met Kruijswijk en Roglic meerdere mannen die een gooi naar de eindzege in de Ronde van Frankrijk willen en kunnen doen. Frans Maassen heeft zich nog niet gebogen over de vraag hoe dat met drie toppers aangepakt moet worden. "Wij hebben nog even de tijd om ons daarover te buigen en Tom heeft ook tijd nodig om weer helemaal te herstellen. Eind oktober gaan we daar met alle ploegleiders en de staf van Jumbo-Visma een hele week over nadenken en maken we een plan van aanpak voor het nieuwe seizoen."

Enorme versterking
Maassen is ervan overtuigd dat Tom Dumoulin een enorme versterking voor de ploeg is. "Zijn komst vergroot ook de kansen van Steven Kruijswijk om goede uitslagen te rijden."

Nog mooier
De ploegleider uit Haelen vindt het nog te vroeg om keuzes te maken. "Dat zie we dan wel. We hadden al een goede ploeg en met Tom erbij wordt het nog mooier. Ik heb er altijd naar uit gezien, maar had nooit gedacht dat Tom naar onze ploeg zou komen, maar ik ben ontzettend blij dat hij komt."

Belangrijke renners
De ploegleider bevestigt dat er vooraf met Roglic en Kruijswijk over de komst van de Maastrichtenaar is gesproken. "Het zijn voor ons belangrijke renners en zij moeten er ook een goed gevoel bij hebben. Het is een concurrent en nadat ze het op zich in hebben laten werken, waren ook zij blij dat Tom onze ploeg komt versterken."

Maassen wilde geen uitspraak doen over de vraag of ook Wout Poels de overstap naar Jumbo-Visma maakt.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen