Overslaan en naar de inhoud gaan

Frans Erens: 'Ik wil MVV helpen te overleven'

Geplaatst opdonderdag 26 maart 2020 - 17:26

MVV Maastricht heeft overeenstemming bereikt met Frans Erens over de onmiddellijke indiensttreding als Algemeen Manager ad-interim.

Erens gaat per direct aan de slag in De Geusselt waarbij hij de dagelijkse leiding overneemt van de vorige directeur Paul Penders.

Evaluatie
Half januari werd Penders het slachtoffer van de van de aangekondigde grondige evaluatie door de Maastrichtse club. Zijn contract werd in onderling overleg ontbonden. Ten tijde van het vertrek van Penders, trok ook Erens zich terug uit De Geusselt. "We hebben destijds inderdaad discussie gehad, maar dat heb ik achter me gelaten," zegt Frans Erens tegen L1. "Het was geen eenvoudige keuze om er nu toch in te stappen, maar de situatie waar de club in zit is dat zeker ook niet. MVV moet overleven en daar wil ik de komende maanden mijn best voor doen en bij helpen om dat voor elkaar te krijgen."

Lees ook: Rechtszaak gaat niet door, MVV en Penders alsnog akkoord

Termijn
Erens zal samen met manager technische zaken Ron Elsen en interim-financieel manager Kenneth Slechten de club richting het einde van het seizoen loodsen. "We hebben geen echte termijn afgesproken, maar het eind van dit seizoen kan zo maar eens augustus worden, of het begin van het nieuwe seizoen, dat zal ongeveer de periode zijn dat mijn periode zal zijn," aldus Erens.

Rust
Op de website van de club laat Frans Erens weten dat hij MVV in een rustiger vaarwater probeert te brengen: "MVV maakt woelige tijden door en heeft vooral stabiliteit nodig en rust in de organisatie. De coronacrisis maakt dit niet makkelijker. We gaan samen met jullie allemaal een moeilijke tijd tegemoet. Hierbij heeft het bestuur en directie uw absoluut vertrouwen en steun nodig. We rekenen op jullie."

Oude bekende
Erens is geen onbekende voor de club. In 2013 werd hij aangesteld als algemeen directeur en in de periode van 3,5 jaar voerde hij destijds een forse kostensanering door. Na zijn periode als algemeen directeur bleef Erens nauw betrokken bij de club waarbij hij onder meer ondersteuning gaf bij commercie en als projectleider betrokken was bij diverse technische projecten van de club, waaronder de zonnepanelen, de momentele bouw van de nieuwe commandoruimte en de uitbreiding van de samenwerking met shirtsponsor Naga Solar. Vóór zijn periode bij MVV Maastricht werkte hij als directeur bij cementfabriek ENCI.

Interim
De gekozen interim-oplossing moet ervoor zorgen dat de leiding van de Maastrichtse voetbalclub voorlopig in goede handen is en biedt toezichthouders de gewenste tijd om tot een gedegen definitieve invulling te komen van deze belangrijke positie.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen