Overslaan en naar de inhoud gaan

Frans Erens: 'Ik wil MVV helpen te overleven'

Geplaatst opdonderdag 26 maart 2020 - 17:26

MVV Maastricht heeft overeenstemming bereikt met Frans Erens over de onmiddellijke indiensttreding als Algemeen Manager ad-interim.

Erens gaat per direct aan de slag in De Geusselt waarbij hij de dagelijkse leiding overneemt van de vorige directeur Paul Penders.

Evaluatie
Half januari werd Penders het slachtoffer van de van de aangekondigde grondige evaluatie door de Maastrichtse club. Zijn contract werd in onderling overleg ontbonden. Ten tijde van het vertrek van Penders, trok ook Erens zich terug uit De Geusselt. "We hebben destijds inderdaad discussie gehad, maar dat heb ik achter me gelaten," zegt Frans Erens tegen L1. "Het was geen eenvoudige keuze om er nu toch in te stappen, maar de situatie waar de club in zit is dat zeker ook niet. MVV moet overleven en daar wil ik de komende maanden mijn best voor doen en bij helpen om dat voor elkaar te krijgen."

Lees ook: Rechtszaak gaat niet door, MVV en Penders alsnog akkoord

Termijn
Erens zal samen met manager technische zaken Ron Elsen en interim-financieel manager Kenneth Slechten de club richting het einde van het seizoen loodsen. "We hebben geen echte termijn afgesproken, maar het eind van dit seizoen kan zo maar eens augustus worden, of het begin van het nieuwe seizoen, dat zal ongeveer de periode zijn dat mijn periode zal zijn," aldus Erens.

Rust
Op de website van de club laat Frans Erens weten dat hij MVV in een rustiger vaarwater probeert te brengen: "MVV maakt woelige tijden door en heeft vooral stabiliteit nodig en rust in de organisatie. De coronacrisis maakt dit niet makkelijker. We gaan samen met jullie allemaal een moeilijke tijd tegemoet. Hierbij heeft het bestuur en directie uw absoluut vertrouwen en steun nodig. We rekenen op jullie."

Oude bekende
Erens is geen onbekende voor de club. In 2013 werd hij aangesteld als algemeen directeur en in de periode van 3,5 jaar voerde hij destijds een forse kostensanering door. Na zijn periode als algemeen directeur bleef Erens nauw betrokken bij de club waarbij hij onder meer ondersteuning gaf bij commercie en als projectleider betrokken was bij diverse technische projecten van de club, waaronder de zonnepanelen, de momentele bouw van de nieuwe commandoruimte en de uitbreiding van de samenwerking met shirtsponsor Naga Solar. Vóór zijn periode bij MVV Maastricht werkte hij als directeur bij cementfabriek ENCI.

Interim
De gekozen interim-oplossing moet ervoor zorgen dat de leiding van de Maastrichtse voetbalclub voorlopig in goede handen is en biedt toezichthouders de gewenste tijd om tot een gedegen definitieve invulling te komen van deze belangrijke positie.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen