Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Frans bedrijf aast op Maastricht Aachen Airport

Geplaatst opdonderdag 27 augustus 2015 - 11:13

Het Franse bouw- en transportconcern Egis Group heeft een bod uitgebracht op Maastricht Aachen Airport.

Dat bevestigt een woordvoerder van het bedrijf.

Provincie blijft eigenaar
De Egis Group wil de luchthaven gaan exploiteren, terwijl de provincie Limburg eigenaar blijft van het grootste deel van de infrastructuur. De provincie redde de luchthaven vorig jaar van het faillissement door voor een symbolisch bedrag van 1 euro het vliegveld te kopen. Provincie en gemeentes investeren de komende tijd zo'n 50 miljoen in de luchthaven, en zorgen voorlopig voor de exploitatie.

Tender
Begin dit jaar schreef de provincie een tender uit voor een commerciële exploitant, die in de toekomst de luchthaven moet gaan uitbaten. Vier kandidaten meldden zich, na de jaarwisseling moet de winnaar van die inschrijving bekend worden gemaakt. In de zomer van 2016 zou de nieuwe exploitant moeten beginnen op Beek.

Lees ook: Vier partijen geïnteresseerd in Maastricht Aachen Airport

Oostende en Antwerpen
De Franse Egis Group beheert wereldwijd 14 vliegvelden. Eind vorig jaar nam het in België de exploitatie van de luchthavens van Oostende en Antwerpen over, op een vergelijkbare manier als op het vliegveld Beek de bedoeling is. Net als hier blijft de overheid daar eigenaar van het vastgoed, terwijl Egis voor de commerciële invulling zorgt.

Andere kandidaten
Volgens vakblad Nieuws en Transport is ook vrachtbedrijf Global Airline Services geïnteresseerd in Maastricht Aachen Airport. Het tijdschrift noemt ook bouwbedrijf VolkerWessels, maar dat laat weten geen partij te zijn voor de exploitatie.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Limburgs Parlement akkoord met opknapbeurt MAA
Opknapbeurt van tientallen miljoenen voor luchthaven MAA
Vrachtvlieger Emirates strijkt neer op Maastricht Airport
Forse groei luchtvracht in Maastricht, minder passagiers
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen