Overslaan en naar de inhoud gaan

Frans bedrijf aast op Maastricht Aachen Airport

Geplaatst opdonderdag 27 augustus 2015 - 11:13

Het Franse bouw- en transportconcern Egis Group heeft een bod uitgebracht op Maastricht Aachen Airport.

Dat bevestigt een woordvoerder van het bedrijf.

Provincie blijft eigenaar
De Egis Group wil de luchthaven gaan exploiteren, terwijl de provincie Limburg eigenaar blijft van het grootste deel van de infrastructuur. De provincie redde de luchthaven vorig jaar van het faillissement door voor een symbolisch bedrag van 1 euro het vliegveld te kopen. Provincie en gemeentes investeren de komende tijd zo'n 50 miljoen in de luchthaven, en zorgen voorlopig voor de exploitatie.

Tender
Begin dit jaar schreef de provincie een tender uit voor een commerciële exploitant, die in de toekomst de luchthaven moet gaan uitbaten. Vier kandidaten meldden zich, na de jaarwisseling moet de winnaar van die inschrijving bekend worden gemaakt. In de zomer van 2016 zou de nieuwe exploitant moeten beginnen op Beek.

Lees ook: Vier partijen geïnteresseerd in Maastricht Aachen Airport

Oostende en Antwerpen
De Franse Egis Group beheert wereldwijd 14 vliegvelden. Eind vorig jaar nam het in België de exploitatie van de luchthavens van Oostende en Antwerpen over, op een vergelijkbare manier als op het vliegveld Beek de bedoeling is. Net als hier blijft de overheid daar eigenaar van het vastgoed, terwijl Egis voor de commerciële invulling zorgt.

Andere kandidaten
Volgens vakblad Nieuws en Transport is ook vrachtbedrijf Global Airline Services geïnteresseerd in Maastricht Aachen Airport. Het tijdschrift noemt ook bouwbedrijf VolkerWessels, maar dat laat weten geen partij te zijn voor de exploitatie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Limburgs Parlement akkoord met opknapbeurt MAA
Opknapbeurt van tientallen miljoenen voor luchthaven MAA
Vrachtvlieger Emirates strijkt neer op Maastricht Airport
Vliegtuig vrachtvliegtuig ULS Maastricht Aachen Airport Vliegveld
MAA: 'Maatregelen geluidsoverlast hebben effect'
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen