Overslaan en naar de inhoud gaan

Frans bedrijf aast op Maastricht Aachen Airport

Geplaatst opdonderdag 27 augustus 2015 - 11:13

Het Franse bouw- en transportconcern Egis Group heeft een bod uitgebracht op Maastricht Aachen Airport.

Dat bevestigt een woordvoerder van het bedrijf.

Provincie blijft eigenaar
De Egis Group wil de luchthaven gaan exploiteren, terwijl de provincie Limburg eigenaar blijft van het grootste deel van de infrastructuur. De provincie redde de luchthaven vorig jaar van het faillissement door voor een symbolisch bedrag van 1 euro het vliegveld te kopen. Provincie en gemeentes investeren de komende tijd zo'n 50 miljoen in de luchthaven, en zorgen voorlopig voor de exploitatie.

Tender
Begin dit jaar schreef de provincie een tender uit voor een commerciële exploitant, die in de toekomst de luchthaven moet gaan uitbaten. Vier kandidaten meldden zich, na de jaarwisseling moet de winnaar van die inschrijving bekend worden gemaakt. In de zomer van 2016 zou de nieuwe exploitant moeten beginnen op Beek.

Lees ook: Vier partijen geïnteresseerd in Maastricht Aachen Airport

Oostende en Antwerpen
De Franse Egis Group beheert wereldwijd 14 vliegvelden. Eind vorig jaar nam het in België de exploitatie van de luchthavens van Oostende en Antwerpen over, op een vergelijkbare manier als op het vliegveld Beek de bedoeling is. Net als hier blijft de overheid daar eigenaar van het vastgoed, terwijl Egis voor de commerciële invulling zorgt.

Andere kandidaten
Volgens vakblad Nieuws en Transport is ook vrachtbedrijf Global Airline Services geïnteresseerd in Maastricht Aachen Airport. Het tijdschrift noemt ook bouwbedrijf VolkerWessels, maar dat laat weten geen partij te zijn voor de exploitatie.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Limburgs Parlement akkoord met opknapbeurt MAA
Opknapbeurt van tientallen miljoenen voor luchthaven MAA
Vliegtuig vrachtvliegtuig ULS Maastricht Aachen Airport Vliegveld
MAA: 'Maatregelen geluidsoverlast hebben effect'
Brandweer luidt zomerseizoen Maastricht Airport in
Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV