dierenarts met hond (stock)

PvdD wil dierenverzorgers op lijst cruciale beroepen

Het Limburgse Tweede Kamerlid Frank Wassenberg van de Partij voor de Dieren (PvdD) wil dat dierenartsen en dierverzorgers worden toegevoegd aan de lijst van cruciale beroepsgroepen die is opgesteld in verband met de coronacrisis.

Partij voor de Dieren: 'Wc-papier beter beschermd dan kippen'

Landbouwdieren krijgen geen enkele bescherming tegen stalbranden omdat de politiek dat tegenhoudt.

PvdD-kamerlid Wassenberg: 'Sleepwet niet effectief'

De nieuwe wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten is niet effectief bij het opsporen van terroristen.

Wassenberg wil dam opwerpen tegen doden bevers

Het Geleense Tweede Kamerlid Frank Wassenberg wil dat het Rijk verbiedt dat de provincie Limburg groen licht geeft voor het doden van bevers.

Limburgs Kamerlid: 'Bijeenkomst Tihange moet openbaar'

Het Geleense Tweede Kamerlid Frank Wassenberg van de Partij voor de Dieren wil dat een informatiebijeenkomst over de kerncentrale in het Waalse Tihange openbaar wordt.

'Geen alternatief voor doodschieten ontsnapte antilopes'

PvdA-staatssecretaris Martijn van Dam zegt dat er geen alternatief was voor het doodschieten van twee antilopes in de buurt van Hunsel.

Meerderheid Tweede Kamer voor sluiting Tihange

De Tweede Kamer heeft dinsdagmiddag een motie aangenomen waarin de regering wordt opgedragen om de Belgische regering te pushen de kerncentrale in Tihange te sluiten.

Minister laat beslissing over 'dierenbeulen' aan rechter

VVD-minister Stef Blok van Justitie stelt dat het aan de rechter is om te bepalen of een familie uit Deurne nog beesten mag houden.

Doodschieten van antilopes krijgt nog een staartje

De Partij voor de Dieren wil opheldering over het doodschieten van twee antilopes die dinsdag waren ontsnapt bij een dierenhandelaar uit Swartbroek.

Paard dood na ernstige verwaarlozing: kamervragen

Tweede Kamerlid Frank Wassenberg van de Partij voor de Dieren wil opheldering over de vondst van een dood en ernstig verwaarloosd paard in Deurne.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten