Overslaan en naar de inhoud gaan

Frank Lammers over stagedive: 'Het was nu of nooit'

Geplaatst opwoensdag 12 juni 2019 - 7:32

De beelden van een stagedivende Frank Lammers op Pinkpop waren een hit op internet. "Ik dacht: ik sta hier nooit meer, dus het is nu of nooit."

Dat zegt de acteur dinsdagavond tegen RTL Boulevard.

Crowdsurfen
Lammers kondigde zondagmiddag als zijn alter ego Ferry Bouman uit de Netflix-serie Undercover het optreden van Rowwen Hèze op het muziekfestival aan. Daarna zong hij nog een nummer mee met de band uit America. Vervolgens sprong hij het publiek in om te gaan crowdsurfen.

Lees ook: Acteur Frank Lammers duikt publiek in op Pinkpop

Voorbereid
"Ik dacht van tevoren: het zou best eens kunnen dat ik dat ga doen", vertelt de acteur uit het Brabantse Mierlo. Hij had zich zelfs al een beetje voorbereid. "Mijn dochter was erbij en die had ik al mijn telefoon en portemonnee gegeven, met het idee: als het moment zich voordoet, dan ga ik."

Pijnlijk
Zijn duik ging niet vlekkeloos. Althans, het leek erop dat de acteur niet te houden was en eerst de grond raakte. Dat was volgens hem niet het geval. "Ik ben keurig opgevangen en hing voor de grond stil. Nu ben ik nogal zwaar, dus ik zakte er een beetje doorheen." Toch verliep het niet helemaal pijnloos voor Lammers. "Ik kwam met mijn schenen op dat ijzeren randje. Dat was niet zo heel lekker."

Tot slot moest hij ook nog iets kwijt aan festivalbaas Jan Smeets. "Je mag niet meer crowdsurfen en stagediven op festivals, dus bij dezen mijn excuses Jan, maar ik moest het een keer meemaken."

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen