Overslaan en naar de inhoud gaan

Fractievoorzitters Weert in beraad over kwestie Heijmans

Geplaatst opwoensdag 15 januari 2020 - 14:00

De fractievoorzitters van de politieke partijen in Weert komen woensdagavond bijeen om zich te buigen over burgemeester Jos Heijmans.

Aanleiding voor de vergadering is de berichtgeving in De Limburger over de integriteit van Heijmans. Volgens de krant heeft de burgemeester, grotendeels op eigen houtje, subsidies toegekend aan een stichting waarvan hijzelf de voorzitter is.

College
Naar aanleiding van de publicaties adviseert het college van burgemeester en wethouders de gemeenteraad om een extern bureau in te schakelen om onderzoek te doen naar de integriteit van Heijmans. De verwachting is dat de fractievoorzitters besluiten om via een raadsvoorstel een onderzoeksbureau in de arm te nemen.

Raadsleden
Voor de bijeenkomst van dinsdagavond zijn alle raadsleden uitgenodigd om hun zegje te doen. De vergadering in het stadhuis van Weert is besloten.

Raadsvergadering
De gemeenteraad oordeelt daar dan op 5 februari over, tenzij de fractievoorzitters besluiten dat de raad eerder een besluit moet nemen over de inhuur van het onderzoeksbureau.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen