Overslaan en naar de inhoud gaan

Fractievoorzitters Weert in beraad over kwestie Heijmans

Geplaatst opwoensdag 15 januari 2020 - 14:00

De fractievoorzitters van de politieke partijen in Weert komen woensdagavond bijeen om zich te buigen over burgemeester Jos Heijmans.

Aanleiding voor de vergadering is de berichtgeving in De Limburger over de integriteit van Heijmans. Volgens de krant heeft de burgemeester, grotendeels op eigen houtje, subsidies toegekend aan een stichting waarvan hijzelf de voorzitter is.

College
Naar aanleiding van de publicaties adviseert het college van burgemeester en wethouders de gemeenteraad om een extern bureau in te schakelen om onderzoek te doen naar de integriteit van Heijmans. De verwachting is dat de fractievoorzitters besluiten om via een raadsvoorstel een onderzoeksbureau in de arm te nemen.

Raadsleden
Voor de bijeenkomst van dinsdagavond zijn alle raadsleden uitgenodigd om hun zegje te doen. De vergadering in het stadhuis van Weert is besloten.

Raadsvergadering
De gemeenteraad oordeelt daar dan op 5 februari over, tenzij de fractievoorzitters besluiten dat de raad eerder een besluit moet nemen over de inhuur van het onderzoeksbureau.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen