Overslaan en naar de inhoud gaan

Fractievoorzitter PAK treedt terug na 'grievende uitspraken'

Geplaatst opmaandag 20 april 2020 - 12:16

Bij de lokale partij Progressief Akkoord (PAK) in Brunssum heeft zich een opmerkelijke wissel aan de top voorgedaan.

Danny Trommelen heeft zich teruggetrokken als fractievoorzitter. Hij wordt vervangen door Nathalie van der Veer.

Grievende teksten
Volgens ZO-NWS is de reden dat Trommelen zich op sociale media al meerdere keren negatief heeft uitgelaten over andere partijen. Dit weekend deed hij dat opnieuw, nu over de VVD in de Brunssumse gemeenteraad. Inmiddels heeft hij de grievende teksten van sociale media verwijderd, aldus ZO-NWS.

Druppel
Maar kennelijk waren zijn opmerkingen over de VVD de druppel die de emmer deed overlopen. In een persbericht van het PAK staat dat 'Danny op eigen initiatief even een politieke pauze neemt'. Het is onduidelijk of dat tijdelijk of definitief is.

Trommelen zit sinds maart 2013 in de gemeenteraad van Brunssum. Eind mei vorig jaar werd hij fractievoorzitter als opvolger van Servie L’Espoir, die wethouder werd. Toen heette het nog dat Trommelen 'het gezicht naar buiten toe zal worden namens de fractie van PAK'.

Opvolger
Opvolger Nathalie van der Veer is bezig aan haar eerste periode als gemeenteraadslid. Zij kwam na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 in de raad. Daarvoor was zij burgercommissielid.

21 zetels
PAK is de op één na grootste partij in Brunssum, met vier van de 21 zetels. Ze vormt samen met de drie andere lokale partijen BBB Lijst Palmen, BCD en Lijst Borger de coalitie in de Brunssumse gemeenteraad.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen