Overslaan en naar de inhoud gaan

Fractievoorzitter GroenLinks wordt wethouder

Geplaatst opvrijdag 11 oktober 2019 - 20:41

Fractievoorzitter Pepijn Baneke van GroenLinks in het Limburgs Parlement keert voor vier maanden terug als wethouder in Mook en Middelaar.

Hij vervangt Susan Doorenbos die door ziekte tijdelijk is uitgevallen. Baneke werd door de gemeenteraad unaniem gekozen als vervangend wethouder.

Geen fractievoorzitter meer
De 52-jarige Baneke was eerder van 2014 tot 2018 wethouder in Mook en Middelaar. Hij legt wel zijn fractievoorzitterschap in het Limburgs Parlement neer. Statenlid Thea Jetten volgt hem op. Of hij na vier maanden opnieuw weer fractievoorzitter wordt, moet nog worden bekeken.

Bekend
Baneke zegt het heel leuk te vinden om voor een korte periode in te vallen. "Het komt mooi uit dat ik de gemeente goed ken", aldus Baneke.

Goed combineren
Hij denkt dat zijn wethouderschap goed is te combineren met zijn plek in het Limburgs Parlement. "Het wethouderschap is voor 0,75 fte. Dan houd ik de vrijdag over voor het Limburgs Parlement. We kijken wel nog even naar de portefeuilleverdeling, zodat die geen spanningsveld oplevert met mijn wethouderschap", zo zegt Baneke.

Korte periode
Van het landelijke GroenLinks heeft hij dispensatie gekregen voor de combinatie van wethouder en statenlid. Dat heeft ermee te maken dat het maar voor een korte periode is. Normaal gesproken is die combinatie niet toegestaan bij de partij.

Baneke gaat maandag aan de slag als wethouder van Mook en Middelaar.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen