Overslaan en naar de inhoud gaan

Fractievoorzitter Bert Kamphuis stopt met lokale politiek

Geplaatst opmaandag 7 juni 2021 - 10:20

Fractievoorzitter Bert Kamphuis van D66 in de gemeenteraad van Sittard-Geleen stopt na ruim drie decennia met de lokale politiek.

Hij heeft zich niet meer beschikbaar gesteld om opnieuw lijsttrekker te worden bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar. Ook ambieert hij geen verkiesbare plek meer op de kandidatenlijst van D66.

Nieuwe lichting
"Ik vind het tijd om plaats te maken voor een nieuwe lichting van mijn partij in de gemeenteraad", aldus Kamphuis (62). "Bij D66 staat een nieuwe generatie klaar om het stokje over te nemen, waaronder een aantal ervaren raads- en burgerleden en aanstormende politieke talenten. Dat betekent dat ik nu met een gerust hart afscheid kan nemen van de lokale politieke arena."

Loopbaan
Kamphuis begon zijn politieke loopbaan in 1994 als gemeenteraadslid in de toenmalige gemeente Sittard. Dat bleef hij één periode, tot 1998. Na de herindeling met Geleen en Born in 2001 wist D66 geen zetel te veroveren in de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Sittard-Geleen. Kamphuis bleef wel actief voor de partij, onder andere als bestuurslid van de D66-afdeling. In 2010 keerde hij als lijsttrekker terug in de gemeenteraad van Sittard-Geleen. Hij werd ook fractievoorzitter. Van 2014 tot 2018 was hij wethouder. Na de verkiezingen van 2018 belandde D66 in de oppositie en werd Kamphuis weer raadslid en fractievoorzitter.

Voldoening
Hij zegt met voldoening en trots terug te kijken op twaalf jaar als raadslid en wethouder in de fusiegemeente. "We hebben D66 in Sittard-Geleen stevig op de kaart gezet als een partij die op een fatsoenlijke manier politiek bedrijft en vanuit een positief-kritische en constructieve houding de samenwerking opzoekt om de belangen van Sittard-Geleen te dienen." "Als relatief kleine partij hebben we op die manier veel voor elkaar gekregen. Ik ben blij dat ik daar ook een persoonlijke bijdrage aan heb kunnen leveren", zo zegt Kamphuis.

Voor het oprapen
D66 heeft momenteel 2 van de 37 zetels in de gemeenteraad van Sittard-Geleen. Volgens Kamphuis ligt zetelwinst voor het oprapen. "Zeker gezien de spectaculaire verkiezingswinst van D66 bij de Tweede Kamerverkiezingen eerder dit jaar." D66 werd toen na de VVD de op één-na grootste partij van het land, met 24 zetels. Dat was een winst van vijf zetels.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen