Overslaan en naar de inhoud gaan

Fracties willen volwaardige ziekenhuiszorg Sittard-Geleen

Geplaatst opdonderdag 22 oktober 2020 - 22:38

De gezamenlijke raadsfracties in Sittard-Geleen komen in het geweer tegen de plannen van het Zuyderland-ziekenhuis om de afdelingen cardiologie en longgeneeskunde te centraliseren in Heerlen.

Dat doen ze in navolging van de huisartsen in de Westelijke Mijnstreek, die onlangs hun samenwerking met Zuyderland al opschortten om dezelfde reden.

Lees ook: Huisartsen botsen hard met Zuyderland vanwege centralisatie

Oproep
Samen doen de raadsfracties in een brief aan de Raad van Bestuur van Zuyderland een oproep om van de plannen af te zien. "Wij zijn van mening dat er een gat in de cruciale SEH-hulp, alsmede de daaraan verbonden afdelingen in de Westelijke Mijnstreek, ontstaat."

Industriële regio
De raadsfracties vinden een volwaardige spoedeisende hulp (SEH) een 'absolute must' voor een stad van 93.000 inwoners die het centrum vormt van een regio met meer dan 180.000 mensen, die bovendien een hoop industrie herbergt, met alle gevaren van dien. Te denken valt aan onder andere chemisch bedrijventerrein Chemelot.

Loyaliteit
De plannen van Zuyderland om de kritieke specialismen in Heerlen te centraliseren getuigen ook niet van loyaliteit aan de gemeente Sittard-Geleen, stellen de raadsfracties. Zij vinden dat de gemeente wel steeds een loyale partner is geweest, al sinds het begin van de bouw van het 'ziekenhuis van de toekomst'. In de komende raadsvergadering willen de fracties het gemeentebestuur met een motie oproepen met Zuyderland in overleg te gaan over de voorgenomen centralisatie.

GroenLinks
Begin deze week riep GroenLinks in het Limburgs Parlement het provinciebestuur nog op solidair te zijn met de huisartsen in de Westelijke Mijnstreek.

Lees ook: 'Solidariteit met huisartsen in Westelijke Mijnstreek'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen