Overslaan en naar de inhoud gaan

Foutje: Uitkijktoren Wellerlooi net iets te hoog

Geplaatst opwoensdag 12 oktober 2016 - 6:36

Oeps foutje. De uitkijktoren in Wellerlooi wordt iets hoger dan toegestaan. B en W heeft daarom de verleende vergunning voor de bouw ingetrokken.

De maximale bouwhoogte is 30 meter, terwijl die op de tekening 33 meter zou worden.

Architect
De Stichting Toeristische Ontwikkeling Wellerlooi aan de Maas steekt de hand in eigen boezem. De architect heeft de geplande uitkijktoren aan de Catharinastraat in Wellerlooi hoger 'gemaakt' dan toegestaan.

Vergunning
Het gemeentebestuur ziet zich genoodzaakt de eerder verleende omgevingsvergunning, noodzakelijk voor de bouw, weer in te trekken. Begrijpelijk, stelt stichtingsvoorzitter Pascal Lagarde. Hij geeft te kennen dat de tekening is aangepast en een nieuwe vergunning is aangevraagd.

Aanpassing
Volgens hem heeft de aanpassing geen gevolgen voor de toren. "De toren biedt vanaf 25 meter uitzicht over de omgeving. Er steekt in het midden nog een paal uit. Die wordt een stukje korter."

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Gymzaal
Reddingsplan voor dorpshuizen Bergen
Meerderheid raad Bergen heeft vertrouwen in burgemeester
Oppositiepartij Bergen eist openheid over kinderboerderij
Toekomstplan dorpshuis Wellerlooi verworpen
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen