Overslaan en naar de inhoud gaan

Foutje: Dumoulin-fans kalken naam op asfalt ná finishstreep

Geplaatst opdinsdag 22 mei 2018 - 13:37

Een groep aanhangers van Tom Dumoulin was van plan om de Maastrichtenaar dinsdag nog van wat extra motivatie te voorzien bij de Giro-tijdrit tussen Trento en Rovereto, maar dat ging bij de uitvoering daarvan pijnlijk de mist in.

In plaats van óp de route werd de naam 'Tom' immers ná de route op de weg gekalkt.

200 meter
De wielerfanaten verfden Dumoulins voornaam per abuis 200 meter ná de finishstreep op de weg, waardoor de nummer twee van het algemeen klassement de schildering vermoedelijk nooit onder ogen zal komen. De makers kozen overigens niet geheel toevallig voor de kleur roze: de kleur van de leiderstrui in de Giro.

Hoop houden
Dumoulin is immers van plan om de nodige tijd goed te maken op klassementsleider Simon Yates. De Brit verdedigt een voorsprong van 2 minuten en 11 seconden op de Limburger, die bekendstaat als een van de beste tijdrijders op dit moment. Dumoulin mag met een sterke prestatie dinsdag nog hoop houden op de eindzege.

Lees ook: Dumoulin verwacht weinig van tijdrit

Liveblog
Overigens is de finish zelf wél op de goede plek op de weg geplaatst, zo blijkt uit onderstaande beelden. Limburg doet vanaf 16:25 uur via een liveblog rechtstreeks verslag van de tijdrit. Dumoulin gaat om 16:27 uur als voorlaatste rijder van start.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen