Overslaan en naar de inhoud gaan

Foutje in belastingformulier kost Weert een ton

Geplaatst opdinsdag 7 maart 2017 - 16:23

Een foutje in de ozb-aanslag kost de gemeente Weert dit jaar zo'n 100.000 euro.

In de belastingaanslag die vorige week bij inwoners van de gemeente Weert in de bus lag, waren twee tarieven verwisseld.

Verwisseld
Het komt er op neer dat woningeigenaren een te hoge aanslag kregen, en eigenaren van een bedrijfspand een te lage aanslag. De fout kwam aan het licht toen ambtenaren en raadsleden de belastingaangifte nog eens goed bekeken. Toen werd duidelijk dat woningeigenaren voor 0,1303 procent van hun woningwaarde zijn aangeslagen, in plaats van 0,1222 procent. Voor gebruikers van bedrijfspanden is dat precies andersom.

In uw voordeel
Om de fout recht te zetten strijkt de gemeente Weert over haar hart. Woningeigenaren die een te hoge aanslag hebben gekregen, krijgen een nieuwe met daarin het lagere tarief. Gebruikers van bedrijfspanden die nu een te lagen aanslag hebben gekregen, mogen die gewoon betalen. Zij zijn dus iets goedkoper uit.

Het foutje kost de gemeente ongeveer een ton. Het opnieuw versturen van aanslagen naar huizenbezitters kost Weert nu 17.000 euro aan extra werk en administratie. Door de te lage belasting op bedrijfspanden loopt de gemeente de andere 83.000 euro mis.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Weert scherpt controle aan na belastingblunder
Gemeentebelasting voor huurders omlaag
Hond en parkeren worden duurder in Weert
‘Hogere ozb in Weert, gewoon door domme pech’
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen