Overslaan en naar de inhoud gaan

Fouten in database GGD: cijfers coronavirus wijken af

Geplaatst opwoensdag 3 juni 2020 - 16:41

De GGD Zuid Limburg heeft fouten gemaakt in de coronavirus-database van onze provincie. De gegevens zijn inmiddels opgeschoond, maar er zijn wel grote verschillen ontstaan ten opzichte van de eerdere registratie.

Zo blijken bijvoorbeeld 203 Limburgers minder positief getest te zijn op Covid-19 dan eerder gemeld werd. In totaal telt onze provincie minstens 4.703 coronabesmettingen. Ook wat betreft het aantal mensen dat opgenomen is (geweest) in het ziekenhuis is een correctie doorgevoerd. Nu blijken er 1.556 ziekenhuisopnamen geregistreerd te zijn. Dat zijn er 223 minder dan eerder werd gemeld. Het aantal coronadoden valt iets hoger uit na de correctie. In onze provincie zijn minstens 736 mensen overleden aan het nieuwe coronavirus.

Correctie coronacijfers 3 juni

Lees je dit bericht op je telefoon, klik dan hier.

Fouten in database
Christian Hoebe, hoofd Infectieziekten van de GGD Zuid-Limburg, geeft aan dat hij het vervelend vindt dat er 'fouten' zijn gemaakt. "We hadden bijvoorbeeld een aantal ziekenhuisopnamen dubbel geteld", zegt hij. "Dat kwam door dubbele BSN-nummers in onze database. Nu hebben we alles opgeschoond." Ook wat betreft het aantal sterfgevallen heeft de GGD steken laten vallen in de registratie. "We hadden het ook liever anders gehad, maar de correctie heeft verder geen gevolgen voor de trends. Verder komen de cijfers nu ook weer overeen met die van het RIVM."

Volgens Hoebe passen de 'nieuwe cijfers' ook bij het beeld dat het coronavirus zich steeds minder snel verspreidt in onze provincie.

Lees ook: Corona in Limburg: correctie cijfers van 3 juni

Landelijke cijfers
Het aantal overledenen in Nederland van wie vaststaat dat ze besmet waren met het coronavirus is gestegen met 10. In de officiële registratie van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) staat het totale dodental nu op 5.977.

In Nederlandse ziekenhuizen zijn 9 nieuwe coronapatiënten opgenomen. Daarmee komt het totaal op 11.759. Het aantal positief geteste patiënten is met 86 gestegen naar 46.733.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen