Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Foute' vastgoedbaas opnieuw naar rechter om site Ron Meyer

Geplaatst opwoensdag 12 juni 2019 - 15:28

De Amsterdamse vastgoedondernemer Jos van de Mortel zet zijn strijd tegen de website foutevastgoedbazen.nl voort. SP’er Ron Meyer uit Heerlen is mede-initiatiefnemer van de website.

Volgens de website zou Van de Mortel zijn leegstaande panden laten verloederen om er zo meer winst mee te behalen. Van de Mortel doet nu aangifte wegens smaad en laster.

Vrijheid van meningsuiting
In een eerder kort geding verloor Van de Mortel zijn zaak tegen Meyer. Volgens de rechter weegt het recht op vrijheid van meningsuiting van Meyer zwaarder dan de bescherming van eer en goede naam van de vastgoedbaas. In de ogen van de rechter zou het een 'openbaar en publiek uitvechten van verschillende (politieke) visies over de (vastgoed)ontwikkeling van Heerlen' zijn.

Strafrechtelijke zaak
Van Mortel legt zich daar niet bij neer. Hij start een bodemprocedure als vervolg op de uitspraak in het kort geding. Ook doet hij aangifte wegens laster en smaad. Dat kan leiden tot een strafrechtelijke zaak.

Lees ook: Geen rectificatie voor 'aanval' vastgoedbaas op website

Onterecht
Volgens de raadsman van de vastgoedbaas, Jay Mookhram, is het sowieso onterecht dat op de website foutevastgoedbazen.nl alleen Van de Mortel wordt genoemd. Volgens Mookhram zijn er meer vastgoedondernemers die panden al dan niet tijdelijk leeg laten staan.

Onduidelijk
Verder voert de advocaat aan dat panden niet leeg worden gelaten om ze te laten verloederen, maar omdat onduidelijk is wat er met die panden gaat gebeuren. Als ze op een slooplijst terecht komen, heeft het volgens Mookhram weinig zin om ze nu op te knappen

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen