Overslaan en naar de inhoud gaan

'Foute' vastgoedbaas opnieuw naar rechter om site Ron Meyer

Geplaatst opwoensdag 12 juni 2019 - 15:28

De Amsterdamse vastgoedondernemer Jos van de Mortel zet zijn strijd tegen de website foutevastgoedbazen.nl voort. SP’er Ron Meyer uit Heerlen is mede-initiatiefnemer van de website.

Volgens de website zou Van de Mortel zijn leegstaande panden laten verloederen om er zo meer winst mee te behalen. Van de Mortel doet nu aangifte wegens smaad en laster.

Vrijheid van meningsuiting
In een eerder kort geding verloor Van de Mortel zijn zaak tegen Meyer. Volgens de rechter weegt het recht op vrijheid van meningsuiting van Meyer zwaarder dan de bescherming van eer en goede naam van de vastgoedbaas. In de ogen van de rechter zou het een 'openbaar en publiek uitvechten van verschillende (politieke) visies over de (vastgoed)ontwikkeling van Heerlen' zijn.

Strafrechtelijke zaak
Van Mortel legt zich daar niet bij neer. Hij start een bodemprocedure als vervolg op de uitspraak in het kort geding. Ook doet hij aangifte wegens laster en smaad. Dat kan leiden tot een strafrechtelijke zaak.

Lees ook: Geen rectificatie voor 'aanval' vastgoedbaas op website

Onterecht
Volgens de raadsman van de vastgoedbaas, Jay Mookhram, is het sowieso onterecht dat op de website foutevastgoedbazen.nl alleen Van de Mortel wordt genoemd. Volgens Mookhram zijn er meer vastgoedondernemers die panden al dan niet tijdelijk leeg laten staan.

Onduidelijk
Verder voert de advocaat aan dat panden niet leeg worden gelaten om ze te laten verloederen, maar omdat onduidelijk is wat er met die panden gaat gebeuren. Als ze op een slooplijst terecht komen, heeft het volgens Mookhram weinig zin om ze nu op te knappen

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen