Overslaan en naar de inhoud gaan

'Foute' vastgoedbaas opnieuw naar rechter om site Ron Meyer

Geplaatst opwoensdag 12 juni 2019 - 15:28

De Amsterdamse vastgoedondernemer Jos van de Mortel zet zijn strijd tegen de website foutevastgoedbazen.nl voort. SP’er Ron Meyer uit Heerlen is mede-initiatiefnemer van de website.

Volgens de website zou Van de Mortel zijn leegstaande panden laten verloederen om er zo meer winst mee te behalen. Van de Mortel doet nu aangifte wegens smaad en laster.

Vrijheid van meningsuiting
In een eerder kort geding verloor Van de Mortel zijn zaak tegen Meyer. Volgens de rechter weegt het recht op vrijheid van meningsuiting van Meyer zwaarder dan de bescherming van eer en goede naam van de vastgoedbaas. In de ogen van de rechter zou het een 'openbaar en publiek uitvechten van verschillende (politieke) visies over de (vastgoed)ontwikkeling van Heerlen' zijn.

Strafrechtelijke zaak
Van Mortel legt zich daar niet bij neer. Hij start een bodemprocedure als vervolg op de uitspraak in het kort geding. Ook doet hij aangifte wegens laster en smaad. Dat kan leiden tot een strafrechtelijke zaak.

Lees ook: Geen rectificatie voor 'aanval' vastgoedbaas op website

Onterecht
Volgens de raadsman van de vastgoedbaas, Jay Mookhram, is het sowieso onterecht dat op de website foutevastgoedbazen.nl alleen Van de Mortel wordt genoemd. Volgens Mookhram zijn er meer vastgoedondernemers die panden al dan niet tijdelijk leeg laten staan.

Onduidelijk
Verder voert de advocaat aan dat panden niet leeg worden gelaten om ze te laten verloederen, maar omdat onduidelijk is wat er met die panden gaat gebeuren. Als ze op een slooplijst terecht komen, heeft het volgens Mookhram weinig zin om ze nu op te knappen

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen