Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Foute' vastgoedbaas opnieuw naar rechter om site Ron Meyer

Geplaatst opwoensdag 12 juni 2019 - 15:28

De Amsterdamse vastgoedondernemer Jos van de Mortel zet zijn strijd tegen de website foutevastgoedbazen.nl voort. SP’er Ron Meyer uit Heerlen is mede-initiatiefnemer van de website.

Volgens de website zou Van de Mortel zijn leegstaande panden laten verloederen om er zo meer winst mee te behalen. Van de Mortel doet nu aangifte wegens smaad en laster.

Vrijheid van meningsuiting
In een eerder kort geding verloor Van de Mortel zijn zaak tegen Meyer. Volgens de rechter weegt het recht op vrijheid van meningsuiting van Meyer zwaarder dan de bescherming van eer en goede naam van de vastgoedbaas. In de ogen van de rechter zou het een 'openbaar en publiek uitvechten van verschillende (politieke) visies over de (vastgoed)ontwikkeling van Heerlen' zijn.

Strafrechtelijke zaak
Van Mortel legt zich daar niet bij neer. Hij start een bodemprocedure als vervolg op de uitspraak in het kort geding. Ook doet hij aangifte wegens laster en smaad. Dat kan leiden tot een strafrechtelijke zaak.

Lees ook: Geen rectificatie voor 'aanval' vastgoedbaas op website

Onterecht
Volgens de raadsman van de vastgoedbaas, Jay Mookhram, is het sowieso onterecht dat op de website foutevastgoedbazen.nl alleen Van de Mortel wordt genoemd. Volgens Mookhram zijn er meer vastgoedondernemers die panden al dan niet tijdelijk leeg laten staan.

Onduidelijk
Verder voert de advocaat aan dat panden niet leeg worden gelaten om ze te laten verloederen, maar omdat onduidelijk is wat er met die panden gaat gebeuren. Als ze op een slooplijst terecht komen, heeft het volgens Mookhram weinig zin om ze nu op te knappen

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen