Overslaan en naar de inhoud gaan

Fout in bestemmingsplan: vertraging bouw Daelzicht in Heel

Geplaatst opdonderdag 16 april 2015 - 6:49

Door een fout in het bestemmingsplan loopt de procedure voor de nieuwbouw van instelling Daelzicht in Heel vertraging op.

Het aantal zorgwoningen in het plan dat vorig jaar werd vastgesteld, blijkt veel te hoog.

Streep door bestemmingsplan
Dit betekent dat er een streep wordt gezet door het huidige bestemmingsplan en dat het op z’n vroegst pas weer na de zomer aan de gemeenteraad kan worden voorgelegd. Tot die tijd kan de stichting geen vergunning aanvragen voor de nieuwbouw.

Te veel woningen
De fout werd in de aanloop naar een zitting bij de Raad van State ontdekt. Twee inwoners hadden bezwaar gemaakt tegen het maximale aantal van 321 wooneenheden binnen het betreffende gebied. Het gaat om het zuidelijk deel van het instellingsterrein waarbinnen ook de nieuwbouwlocatie valt.

Na een nadere bestudering van de cijfers kwamen Daelzicht en de gemeente erachter dat inderdaad 98 woningen te veel in het plan zijn opgenomen. Een straat die buiten het gebied valt is per abuis meegerekend.

'Slordig'
Wethouder Johan Lalieu noemt de fout in het bestemmingsplan "slordig". Hoewel de planprocedure nu langer duurt dan voorzien, verwacht hij vooralsnog niet dat de bouw vertraging oploopt. "De vergunningaanvraag had hoe dan ook pas na de zomer kunnen worden ingediend. De eerste werkzaamheden staan pas gepland in 2016."

Na vaststelling van het gecorrigeerde plan kunnen bezwaarmakers de gang naar de rechter maken.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Attractiepark voor gehandicapten mikt op 600.000 bezoekers
Buurt richt platform op tegen Belevenispark in Heel
Vol gas rijbewijs kwijt in Heel
'Tegenstand belevenispark Daelzicht wordt gemobiliseerd'
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen