Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Fout in bestemmingsplan: vertraging bouw Daelzicht in Heel

Geplaatst opdonderdag 16 april 2015 - 6:49

Door een fout in het bestemmingsplan loopt de procedure voor de nieuwbouw van instelling Daelzicht in Heel vertraging op.

Het aantal zorgwoningen in het plan dat vorig jaar werd vastgesteld, blijkt veel te hoog.

Streep door bestemmingsplan
Dit betekent dat er een streep wordt gezet door het huidige bestemmingsplan en dat het op z’n vroegst pas weer na de zomer aan de gemeenteraad kan worden voorgelegd. Tot die tijd kan de stichting geen vergunning aanvragen voor de nieuwbouw.

Te veel woningen
De fout werd in de aanloop naar een zitting bij de Raad van State ontdekt. Twee inwoners hadden bezwaar gemaakt tegen het maximale aantal van 321 wooneenheden binnen het betreffende gebied. Het gaat om het zuidelijk deel van het instellingsterrein waarbinnen ook de nieuwbouwlocatie valt.

Na een nadere bestudering van de cijfers kwamen Daelzicht en de gemeente erachter dat inderdaad 98 woningen te veel in het plan zijn opgenomen. Een straat die buiten het gebied valt is per abuis meegerekend.

'Slordig'
Wethouder Johan Lalieu noemt de fout in het bestemmingsplan "slordig". Hoewel de planprocedure nu langer duurt dan voorzien, verwacht hij vooralsnog niet dat de bouw vertraging oploopt. "De vergunningaanvraag had hoe dan ook pas na de zomer kunnen worden ingediend. De eerste werkzaamheden staan pas gepland in 2016."

Na vaststelling van het gecorrigeerde plan kunnen bezwaarmakers de gang naar de rechter maken.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Attractiepark voor gehandicapten mikt op 600.000 bezoekers
Buurt richt platform op tegen Belevenispark in Heel
Vol gas rijbewijs kwijt in Heel
'Tegenstand belevenispark Daelzicht wordt gemobiliseerd'
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen