Overslaan en naar de inhoud gaan

Fout adres verdachte: rechtszaak achtervolging aangehouden

Geplaatst opwoensdag 24 januari 2018 - 16:01

De rechtszaak tegen een 26-jarige man, die vorig jaar na een wilde achtervolging op de A76 werd klemgereden door de politie, is uitgesteld.

De dagvaarding was naar een verkeerd adres gestuurd.

Het Openbaar Ministerie zou woensdag de eis bekendmaken tegen de man die verdacht wordt van poging tot zware mishandeling van verschillende personen. De man zou naar Qatar zijn gevlucht.

Lees ook: Vluchtende Volvo laat spoor van vernieling achter

Roekeloos
Op 30 maart vorig jaar maakte de verdachte verschillende Limburgse snelwegen onveilig. Vanaf Budel veroorzaakte hij verschillende aanrijdingen, maar hij bleef onverminderd hard rijden. Op de A2 bij Echt zette de politie de achtervolging in, die doorging via de A76 richting de Duitse grens. Daarbij schoot ook de Duitse politie te hulp.

Lees ook: Politie rijdt vluchtende auto klem na wilde achtervolging

Onder invloed
Vlak voor de Duitse grens werd de man klemgereden en aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol achter het stuur te zitten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen