Overslaan en naar de inhoud gaan

Fout adres verdachte: rechtszaak achtervolging aangehouden

Geplaatst opwoensdag 24 januari 2018 - 16:01

De rechtszaak tegen een 26-jarige man, die vorig jaar na een wilde achtervolging op de A76 werd klemgereden door de politie, is uitgesteld.

De dagvaarding was naar een verkeerd adres gestuurd.

Het Openbaar Ministerie zou woensdag de eis bekendmaken tegen de man die verdacht wordt van poging tot zware mishandeling van verschillende personen. De man zou naar Qatar zijn gevlucht.

Lees ook: Vluchtende Volvo laat spoor van vernieling achter

Roekeloos
Op 30 maart vorig jaar maakte de verdachte verschillende Limburgse snelwegen onveilig. Vanaf Budel veroorzaakte hij verschillende aanrijdingen, maar hij bleef onverminderd hard rijden. Op de A2 bij Echt zette de politie de achtervolging in, die doorging via de A76 richting de Duitse grens. Daarbij schoot ook de Duitse politie te hulp.

Lees ook: Politie rijdt vluchtende auto klem na wilde achtervolging

Onder invloed
Vlak voor de Duitse grens werd de man klemgereden en aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol achter het stuur te zitten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen