Overslaan en naar de inhoud gaan

Fotoserie volgelingen 'seksrabbijn' in Maasbree wint prijs

Geplaatst opzaterdag 23 januari 2016 - 20:51

Een fotoserie van volgelingen van 'seksrabbijn' Eliezer Berland op een vakantiepark in Maasbree heeft een prijs gewonnen bij de uitreiking van de Zilveren Camera.

In de categorie 'Dagelijks Nieuws (serie)' beoordeelde jury de beelden van fotograaf Marcel van den Bergh als beste. Dat werd zaterdagavond bekendgemaakt in Museum Hilversum.

De Zilveren Camera, de prijs voor de beste persfoto van het jaar, ging naar Eddy van Wessel voor zijn serie Sinjar, de strijd om Hoofdweg 47.

Limburgse nominaties
Er waren ook drie Limburgse fotografen genomineerd voor de Zilveren Camera: Stefan Koopmans uit Helden, David Peskens uit Kerkrade en Roger Cremers uit Bingelrade. Zij vielen niet in de prijzen.

Lees ook: Zilveren Camera: Limburgse fotografen in spanning

Op de vlucht
Van den Bergh maakte de foto's in mei vorig jaar. Toen verbleef de Joodse groep van ongeveer honderd personen in recreatiepark BreeBronne. De aanhangers van Berland, die in Israël wordt beschuldigd van aanranding van vier vrouwelijke volgelingen, zwierven een hele tijd door het land en zorgden regelmatig voor overlast. Door in Nederland te verblijven, probeerde de rabbijn vervolging in eigen land te voorkomen. Inmiddels is hij gevlucht naar een tropisch eiland.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier.

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Zilveren Camera: Limburgse fotografen in spanning
Limburgse fotografen genomineerd voor Zilveren Camera
Limburger wint nationale prijs voor fotojournalisten
Limburgers genomineerd voor Zilveren Camera
Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen