Overslaan en naar de inhoud gaan

Foto's: Leerlingen VMBO Maastricht voeren actie

Geplaatst opmaandag 25 juni 2018 - 10:43

Enkele tientallen boze leerlingen van VMBO Maastricht voeren maandagochtend actie voor de school aan de Bemelerweg in Maastricht.

Ze protesteren daarmee tegen de gang van zaken rond de eindexamens die ongeldig zijn verklaard. Ze doen dat in stilte, omdat ze de lessen niet willen verstoren.

Oproep
De leerlingen deden via Facebook een oproep om bij de school te komen demonstreren. Ze zijn kwaad omdat het eindexamen van 354 leerlingen ongeldig is verklaard. Ze voeren actie om te laten zien dat ze het er niet mee eens zijn.

'Niet eerlijk'
Niet alleen gedupeerde examenleerlingen hebben zich voor de school verzameld, ook medescholieren uit het derde jaar voeren actie. "We staan hier voor een protest, omdat we het niet eerlijk vinden dat leerlingen uit het vierde jaar geen diploma krijgen," vertelt een van leerlingen.

Video: L1

Vol
Een ander geeft aan niet zeker te weten of ze wel op de school blijft zitten. "Wij moeten volgend jaar ook examen doen en we willen niet dat dit nog een keer gebeurt. Het is niet zeker of ik hier blijf, maar denk het wel, want andere scholen zijn te vol. Daar kunnen we niet terecht en dan moeten we alsnog hier het schooljaar afmaken."

Slordigheden
Als gevolg van slordigheden in de administratie verklaarde minister Arie Slob van Onderwijs het examen van 354 leerlingen van VMBO Maastricht ongeldig. De actievoerende leerlingen zijn het over het besluit van de minister eens: de examenleerlingen moeten gewoon hun diploma krijgen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen