Overslaan en naar de inhoud gaan

Foto's en versleten schoenen doen bouwmarktboef de das om

Geplaatst opdonderdag 9 juli 2020 - 13:15

Hij ontkent dat hij ze heeft gepleegd, maar Marco W. (36) is toch veroordeeld voor een reeks inbraken in Brunssumse bouwmarkten. De rechter heeft hem een celstraf van één jaar opgelegd.

Dat komt overeen met de eis van justitie.

Lees ook: Bouwmarktboef: 'Had geld nodig voor kerstcadeaus'

Bouwmarkten bibberen
Marco werd op 27 december 2019 op heterdaad betrapt, toen hij een inbraak pleegde in de Praxiswinkel aan De Pijler in Brunssum. Politie surveilleerde in die periode intensiever in dat gebied, omdat er al vijf keer eerder was ingebroken bij bouwmarkten in de omgeving. Met Marco dachten ze de bouwmarktboef te hebben gepakt.

Geen bewijs
Uiteindelijk werd de dertiger aangeklaagd voor vier inbraken. Marco bekende alleen de inbraak waarbij hij werd gearresteerd. De andere drie, allemaal gepleegd bij de Gamma, ontkende hij. Volgens zijn advocate Francoise Landerloo was er ook geen bewijs dat haar cliënt aan die inbraken linkte.

Versleten schoenen
De rechter ziet dat bewijs wel. Zo zijn er foto's gemaakt van de gestolen bouwspullen in de woning van Marco. Die foto's, die in de telefoon van Marco zijn gevonden, zijn nog geen half uur na iedere inbraak genomen. Daarnaast komen schoensporen overeen met het profiel van de schoenen van Marco. Opvallend is dat ook de slijtage op zijn schoenen overeenkomt met de gevonden sporen.

Uitgebreid strafblad
Volgens de rechter heeft Marco weinig berouw getoond. De bouwmarktboef liet enkel weten dat hij geld nodig had om kerstcadeaus te kopen voor zijn kinderen. "Los van het feit dat dit geen rechtvaardiging is voor een bedrijfsinbraak, vond het feit plaats ná Kerst", counterde de rechter. Ook is in de straf meegewogen dat Marco een uitgebreid strafblad heeft, met name gekleurd door inbraken.

Advocate Landerloo heeft laten weten niet in hoger beroep te gaan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen