Overslaan en naar de inhoud gaan

Foto's en versleten schoenen doen bouwmarktboef de das om

Geplaatst opdonderdag 9 juli 2020 - 13:15

Hij ontkent dat hij ze heeft gepleegd, maar Marco W. (36) is toch veroordeeld voor een reeks inbraken in Brunssumse bouwmarkten. De rechter heeft hem een celstraf van één jaar opgelegd.

Dat komt overeen met de eis van justitie.

Lees ook: Bouwmarktboef: 'Had geld nodig voor kerstcadeaus'

Bouwmarkten bibberen
Marco werd op 27 december 2019 op heterdaad betrapt, toen hij een inbraak pleegde in de Praxiswinkel aan De Pijler in Brunssum. Politie surveilleerde in die periode intensiever in dat gebied, omdat er al vijf keer eerder was ingebroken bij bouwmarkten in de omgeving. Met Marco dachten ze de bouwmarktboef te hebben gepakt.

Geen bewijs
Uiteindelijk werd de dertiger aangeklaagd voor vier inbraken. Marco bekende alleen de inbraak waarbij hij werd gearresteerd. De andere drie, allemaal gepleegd bij de Gamma, ontkende hij. Volgens zijn advocate Francoise Landerloo was er ook geen bewijs dat haar cliënt aan die inbraken linkte.

Versleten schoenen
De rechter ziet dat bewijs wel. Zo zijn er foto's gemaakt van de gestolen bouwspullen in de woning van Marco. Die foto's, die in de telefoon van Marco zijn gevonden, zijn nog geen half uur na iedere inbraak genomen. Daarnaast komen schoensporen overeen met het profiel van de schoenen van Marco. Opvallend is dat ook de slijtage op zijn schoenen overeenkomt met de gevonden sporen.

Uitgebreid strafblad
Volgens de rechter heeft Marco weinig berouw getoond. De bouwmarktboef liet enkel weten dat hij geld nodig had om kerstcadeaus te kopen voor zijn kinderen. "Los van het feit dat dit geen rechtvaardiging is voor een bedrijfsinbraak, vond het feit plaats ná Kerst", counterde de rechter. Ook is in de straf meegewogen dat Marco een uitgebreid strafblad heeft, met name gekleurd door inbraken.

Advocate Landerloo heeft laten weten niet in hoger beroep te gaan.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen