Overslaan en naar de inhoud gaan

Fotografiemuseum aan het Vrijthof spreekt van droomstart

Geplaatst opwoensdag 8 januari 2020 - 13:58

Het nieuwe fotografiemuseum aan het Maastrichtse Vrijthof spreekt van een droomstart.

Sinds de opening in september 2019 ontving Museum aan het Vrijthof ruim 40.000 bezoekers.

Transformatie goede zet
Dat de nieuwe koers zijn vruchten afwerpt is te zien aan de cijfers van 2018. In heel 2018 trok het Museum aan het Vrijthof in de oude opzet slechts 27.000 bezoekers. Nu in een paar maanden tijd 40.000 bezoekers. De portretten van de wereldberoemde fotograaf Jimmy Nelson trokken ruim 20.000 bezoekers. De huidige expositie 'Homage to Humanity' loopt nog tot maart. "Als nieuw fotografiemuseum in Zuid-Nederland hoop ik dat we mensen nieuwsgierig kunnen blijven maken en hierdoor bezoekers blijven trekken", zegt museumdirecteur Erik de Jong.

Nieuwe tentoonstellingen
Het museum spreekt van een nieuwe diversiteit aan publiek. "Van alle bezoekers is 85 procent afkomstig van buiten de provincie Limburg", schrijft het museum in een persbericht.

Streetlife
In 2020 volgt de tentoonstelling 'Streetlife' met foto's van de Amerikaanse Jamel Shabazz en de Nederlander Hans Rietveld. Ook Rutger Geerling zal exposeren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen