Overslaan en naar de inhoud gaan

Fotografiemuseum aan het Vrijthof spreekt van droomstart

Geplaatst opwoensdag 8 januari 2020 - 13:58

Het nieuwe fotografiemuseum aan het Maastrichtse Vrijthof spreekt van een droomstart.

Sinds de opening in september 2019 ontving Museum aan het Vrijthof ruim 40.000 bezoekers.

Transformatie goede zet
Dat de nieuwe koers zijn vruchten afwerpt is te zien aan de cijfers van 2018. In heel 2018 trok het Museum aan het Vrijthof in de oude opzet slechts 27.000 bezoekers. Nu in een paar maanden tijd 40.000 bezoekers. De portretten van de wereldberoemde fotograaf Jimmy Nelson trokken ruim 20.000 bezoekers. De huidige expositie 'Homage to Humanity' loopt nog tot maart. "Als nieuw fotografiemuseum in Zuid-Nederland hoop ik dat we mensen nieuwsgierig kunnen blijven maken en hierdoor bezoekers blijven trekken", zegt museumdirecteur Erik de Jong.

Nieuwe tentoonstellingen
Het museum spreekt van een nieuwe diversiteit aan publiek. "Van alle bezoekers is 85 procent afkomstig van buiten de provincie Limburg", schrijft het museum in een persbericht.

Streetlife
In 2020 volgt de tentoonstelling 'Streetlife' met foto's van de Amerikaanse Jamel Shabazz en de Nederlander Hans Rietveld. Ook Rutger Geerling zal exposeren.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen