Overslaan en naar de inhoud gaan

Fotofinish Amstel Gold Race bestuderen is millimeterwerk

Geplaatst opmaandag 19 april 2021 - 18:42

Een finishfoto kwam er aan te pas om uiteindelijk Wout van Aert als winnaar van de Amstel Gold Race aan te wijzen.

Het bestuderen van de aankomstbeelden door de jury, na de bloedstollende sprint tussen Wout van Aert en Thomas Pidcock, nam ruim tien minuten in beslag.

Jury nam zich de tijd
De jury nam zich de tijd om er zeker van te zijn dat de juiste renner op de hoogste trede van het podium zou terecht komen. John Teheux uit Bocholtz was tijdens de Limburgse klassieker als jurylid op de motor actief. Hij weet precies waarop gelet moet worden om de juiste volgorde op het uitslagenformulier te krijgen.

Rob Ruigh
Voormalig wielrenner Rob Ruijgh volgde de wedstrijd als analist van L1 Radio en vond het opvallend dat het zo lang duurde voordat de jury een beslissing nam over de uitslag. Als wielerkenner twijfelt hij niet aan de winnaar, maar wel aan de correctheid van de apparatuur. "Hoe nauwkeurig is die fotofinish? Is dat sluitend, is dat honderd procent of juist niet? En daar wringt de schoen. Er zou gegoocheld kunnen worden met de streep."

Duidelijke regelementen
Teheux geeft aan dat voor grote wedstrijden zoals de Amstel Gold Race duidelijk regelementen zijn over de vormgeving van de streep. "Het is uiteindelijk wel heel belangrijk dat die streep recht over de weg getrokken is, anders kunnen er verschillen ontstaan." Hij voegt eraan toe dat de streep door de organisatie wordt neergelegd. De jury controleert uiteindelijk wel of de lijn correct ligt.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen