Overslaan en naar de inhoud gaan

Foto van dode vrouw uit koffer legt site van politie plat

Geplaatst opzondag 30 augustus 2015 - 22:13

Geen DDoS-aanval, maar een te grote foto van de dode vrouw - gevonden in een koffer in de Maas - zorgde er zondag voor dat de site van de politie urenlang niet bereikbaar was.

De problemen zijn inmiddels verholpen en politie.nl is weer bereikbaar.

Veel megabytes
Zondagmiddag maakte de politie de afbeelding openbaar omdat rechercheurs nog niet weten wie het slachtoffer is en waaraan de vrouw is overleden. Een uur later ging de website uit de lucht "Het was een grote foto, veel megabytes. Het verhaal werd bovendien door duizenden mensen tegelijk bekeken. We hebben de foto verkleind en dat lijkt te werken", zegt een politiewoordvoerster.

Lees ook: Lijk in koffer Maas Maastricht blijkt van vrouw.

DDoS-aanval
Aanvankelijk sprak de politie van een zogeheten Distributed Denial of Service-aanval (DDoS). Daarbij sturen aanvallers een grote hoeveelheid verkeer tegelijk naar bepaalde servers. Die kunnen de druk niet aan en worden tijdelijk onbereikbaar. De politie sluit echter nog niet uit dat er sprake was van een combinatie: dat de site werd aangevallen op hetzelfde moment dat anderen het verhaal over het gevonden lichaam wilden lezen. Technisch onderzoek moet dat maandag duidelijk maken.

Klik hier om de foto te bekijken. Let op deze foto kan als schokkend worden ervaren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier

Gerelateerde berichten

lijk, koffer, maastricht
Lijk in koffer in Maas gevonden
Zoektocht naar verdachte koffer in Maastricht gestaakt
Zoektocht naar mysterieuze koffer Maastricht gestaakt
40 tips over koffermoord Maastricht
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen