Overslaan en naar de inhoud gaan

Foto toegetakelde man stond op gsm ex-Bandido Anthy P.

Geplaatst opdonderdag 8 december 2016 - 6:00

De foto van een onbekende, zwaar toegetakelde man die de politie dinsdag naar buiten bracht is in 2015 gevonden op een mobieltje in de cel van ex-Bandidoslid Anthy P. uit Roermond.

Dat meldt De Limburger.

Opsporing verzocht
De politie riep dinsdagavond via het televisieprogramma Opsporing Verzocht de hulp in van het publiek om de man te identificeren. De presentatrice waarschuwde het publiek vooraf voor de 'nare foto' die vertoond zou worden. De uitzending leverde twee tips op. Die de recherche natrekt, zo vertelt een politiewoordvoerder.

Opgepakt
Anthy
P. kwam ruim een jaar geleden vrij in de Bandidoszaak. Hij werd in mei 2015 samen met een groot aantal andere leden van motorclub Bandidos opgepakt. In Opsporing Verzocht maakte de politie dinsdagavond bekend dat de verdachte in het Bandidos-onderzoek in de gevangenis in Zwaag heeft gezeten.

Liquidatieplan
In november 2015 meldde De Limburger al dat P. voor zijn eigen veiligheid niet met andere
Bandidosleden in dezelfde gevangenis mocht verblijven. De politie had informatie gekregen over plannen om P. te liquideren. Zo kwam hij in Zwaag terecht, werd destijds bevestigd. Andere Bandidos zaten daar niet gedetineerd.

Anthy P. stapte in mei 2015 uit de motorclub.

De Dienst Justitiële Inrichtingen, de politie en raadsman Bjorn Jegers van Anthy P. willen niet nader ingaan op deze zaak.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen