Hoogspanning elektriciteit stroom energie

FvD: 'Limburgse energieplannen te GroenLinksig'

De fractie van Forum voor Democratie in het Limburgs Parlement vindt dat GroenLinks een te grote vinger in de pap heeft bij het opstellen van de twee plannen voor de overgang naar duurzame energie in Limburg.

kernafval stockfoto (30 mei 2020)
Limburgs Parlement wil kernenergie niet uitsluiten

Een ruime meerderheid van het Limburgs Parlement wil kernenergie niet bij voorbaat uitsluiten bij de overgang naar duurzame energie.

Gedeputeerde Ruud Burlet FvD (22 okt 2019)
Gedeputeerde Burlet onder vuur in Limburgs Parlement

Gedeputeerde Ruud Burlet van Forum voor Democratie heeft in het Limburgs Parlement felle kritiek gekregen op zijn beleidsplan circulaire economie. Uiteindelijk leidde dat ertoe hij in september met een aangepast voorstel moet komen.

Landbouw
Vele miljoenen extra naar duurzamere landbouw

De provincie gaat tot en met 2023 vele miljoenen extra uittrekken voor het stimuleren van kringlooplandbouw en dierenwelzijn. Het gaat in totaal om 17,5 miljoen euro.

Landbouw, akkerbouw, beregenen, beregeningsverbod, onttrekkingsverbod, oppervlaktewater (stock)
Landbouwbeleid leidt tot opvallende politieke combinatie

Het landbouwbeleid van de provincie heeft tot een politiek opvallende krachtenbundeling geleid in het Limburgs Parlement.

Gouvernement iStock
Forse kritiek Forum op coronahouding provinciebestuur

Forum voor Democratie is zeer teleurgesteld in de houding van het provinciebestuur over het opvangen van de gevolgen van de coronacrisis.

gouvernement iStock (15 nov 2019)
Provinciebestuur vindt noodplan corona niet nodig

Het provinciebestuur ziet niks in een provinciaal noodplan om de gevolgen van de coronacrisis in Limburg op te vangen.

Limburgs parlement stockfoto (13 mrt 2020)
Forum: Provinciaal noodplan voor coronacrisis

Forum voor Democratie in het Limburgs Parlement wil dat er zo snel mogelijk een provinciaal noodplan wordt opgesteld in verband met de coronacrisis.

Otto Hermans Eerste Kamer
Valkenburger Otto Hermans naar Senaat voor FvD

Otto Hermans uit Valkenburg wordt Eerste Kamerlid voor Forum voor Democratie.

istock-geiten (15 nov 2019)
Geitenstop: vertrekkend statenlid wil nog één keer stemmen

Ontslagnemend statenlid Cees van der Sande van Forum voor Democratie denkt er serieus over na om vrijdag tijdens een extra vergadering van het Limburgs Parlement nog één keer te komen stemmen over de definitieve regeling van de geitenstop.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten