Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortunees heeft Messi, Agüero en Verstappen in klantenkring

Geplaatst opdinsdag 23 april 2019 - 15:41

Fortuna-verdediger Kai Heerings verdient niet alleen zijn brood als voetballer. Met zijn Game Case, een koffer met ingebouwde PlayStation, heeft hij een indrukwekkende klantenbestand opgebouwd.

"Stond er op mijn bankrekening ineens een overboeking van L. Messi", zegt de 29-jarige Amsterdammer in gesprek met VICE Sports.

Gereedschapskoffer
De voetballer bedacht het gamekoffer in zijn tijd bij FC Utrecht. "In die tijd speelden we Call of Duty. Iedereen zat thuis met zo’n headset. We waren vaak op reis of zaten in de bus en op dat soort momenten konden we niet spelen", zegt de Fortunees. "Daar had ik het met mijn zwager, Jens van Zonneveld, over. Hij zei dat hij voor 200 euro wel wat wilde proberen te maken. Hij vond een Samsung-scherm dat na wat knutselen in een soort gereedschapskoffer paste."

Klanten
Jens Toornstra was vervolgens één van zijn eerste klanten. Toen Toornstra naar Feyenoord verkaste, kreeg Heerings direct tien aanvragen. Nadat Eljero Elia het apparaat op Instagram had kreeg hij een bijzonder verzoekje. "Ik was thuis met mijn zwager en schoonzus, toen mijn vrouw ineens zei: "Iemand met ontzettend veel volgers heeft een berichtje gestuurd via Instagram. Hij heet John Terry." Zij had geen idee wie dat was, maar wij konden het eerst helemaal niet geloven. Hij wilde er acht hebben en betaalde meteen."

Mourinho
Heerings en zijn schoonbroer hebben de koffers vervolgens persoonlijk afgeleverd in Londen. Eenmaal bij de Engelse topclub wekte de Game Case ook de interesse van andere spelers. "We verkochten er meteen nog een paar. Ook José Mourinho heeft er een gekocht, voor zijn zoontje volgens mij", zegt Heerings. "Dat gebeurde allemaal binnen twee of drie maanden nadat mijn zwager de eerste keer voor mij had geknutseld. Na John Terry wilden steeds meer voetballers er eentje kopen. Door mond-tot-mondreclame en Instagram ging het snel heel hard."

Max Verstappen
Sergio Agüero en Lionel Messi hebben er vervolgens ook een paar besteld. Toch zijn de topvoetballers niet de grootste klanten van Heerings. Niemand minder dan F1-coureur Max Verstappen is de grootste afnemer. "Hij heeft er vier en is een van onze meest kritische klanten. Daarom heb ik tegen hem gezegd dat hij het moet aangeven als er iets mis is. Max had eerst onder een schuilnaam een koffer besteld", zegt de verdediger. "Geen idee waarom. Toen hij een foto op Instagram zette, kwam ik er pas achter dat hij ‘m gekocht had. Ik heb hem een berichtje gestuurd dat als hij verbeterpunten had, hij dat maar moest laten weten."

Trolley
Een van de zaken waar de Red Bull-coureur volgens Heerings over klaagt is bijvoorbeeld het gewicht. Verder willen veel sporters een gamekoffer met wieltjes. "Dat is heel mooi, maar door het trillen kan dat qua belasting nog niet. Ze trekken hem dan niet alleen over een gladde vloer, maar ook over klinkertjes", zegt hij. "We zijn nu aan het kijken of we hem kleiner kunnen maken en hem dan op een soort trolley kunnen zetten."

Ondanks het indrukwekkende klantenbestand verdient Heerings naar eigen zeggen 'nog niet meer dan met voetballen'.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen