Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortunees Dammers hoopt op goede rentree na rampjaar

Geplaatst opvrijdag 10 januari 2020 - 11:04

Fortuna-verdediger Wessel Dammers gaat ervan uit dat hij bij hervatting van de competitie weer helemaal speelklaar is.

De verdediger raakte een jaar geleden zwaar geblesseerd aan een knie en heeft lang moeten revalideren.

Zwaar jaar
"2019 was een lang en zwaar jaar voor mij. Natuurlijk kan ik nu nog niet honderd procent zeggen dat ik er tegen Vitesse bij ben, maar als de knie goed is en daar ga ik van uit, dan zal ik er zeker staan ja, absoluut, zo liet Dammers weten na de met 3-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen het Turkse Basaksehir.

45 minuten
Dammers werd in die wedstrijd na rust gewisseld, al had hij wat hem betreft nog meer minuten kunnen maken. "We hebben er voor gekozen om het op te bouwen. Dus zowel de wedstrijd donderdag tegen Basaksehir als zaterdag tegen Antalyaspor speel ik 45 minuten en daarnaast train ik gewoon mee."

Kruisband
Precies een jaar geleden, toen op trainingskamp in Spanje, scheurde hij de voorste kruisband van zijn rechterknie. "Met dit trainingskamp heb je wel in het achterhoofd wat er gebeurd is, maar als ik op het veld sta, heb ik geen angst. Ik speel vrijuit en ga volle bak. Ik heb vertrouwen en dat voelt goed."

Belangrijke wedstrijden
Na een lang herstel is Dammers erop gebrand om de draad in het nieuwe jaar weer op te pakken. "Het streven is om elke wedstrijd die ik nu kan spelen ook te starten en ik hoop tegen Vitesse ook weer de volle negentig minuten vol te maken. Er komen belangrijke wedstrijden aan. We staan in puntenaantal gelijk met Twente en Sparta heeft vier punten meer. Die ploegen kunnen we zeker voorbij gaan. "

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen