Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Fortuna wint voor het eerst en verlaat laatste plek

Geplaatst opzondag 16 september 2018 - 16:31

Fortuna Sittard heeft zijn eerste seizoensoverwinning te pakken.

De promovendus won de uitwedstrijd bij NAC met 3-2. Door de winst verlaat de ploeg van René Eijer en Kevin Hofland de laatste plek in de eredivisie.

Achterstand
De wedstrijd in Breda begon slecht voor Fortuna. In de vierde minuut werd het al 1-0. Een goede steekpass op Mitchell te Vrede betekende een vroege achterstand voor de Sittardse ploeg. Die kreeg wel meteen daarna een goede kans op de gelijkmaker. Lisandro Semedo ging door op rechts, gaf de bal voor, maar Andrija Novakovich kwam er net niet bij.

Raak
Fortuna, dat aanvallend in het eerste uur te weinig durf toonde, werd een keer gevaarlijk uit een vrije schop. De vrije trap van Wessel Dammers ging in het zijnet bij keeper Benjamin van Leer. Even later was het wel raak: Ahmed el Messaoudi dook na een mooie een-twee met Semedo alleen op voor Van Leer en verschalkte de oud-Roda doelman: 1-1.

Foto: Orange Pictures

Fout
In tegenstelling tot de eerste, begon de tweede helft goed voor de gasten uit Sittard. El Messaoudi waagde in de 53ste minuut nog maar eens een poging en schoot op doel. Keeper Van Leer raakte de bal wel, maar via zijn handen verdween het leer in zijn doel. De fout van de NAC-doelman bracht Fortuna op 1-2. Voor het eerst dit seizoen kende Fortuna de luxe om op voorsprong te staan.

Capituleren
NAC koos vervolgens voor de aanval, keeper Aleksei Koselev moest meerdere keren in actie komen. Bij een vrije trap in de 70ste minuut moest ook hij capituleren. Invaller Gervane Kastaneer kopte de bal hard binnen: 2-2. De thuisploeg wilde meer en voerde de druk op de Fortuna-defensie verder op. Die had het moeilijk om overeind te blijven maar dat lukte uiteindelijk wel.

Winnende
Wat heet, in de 81ste minuut mocht Fortuna zijn tweede corner nemen. Jorrit Smeets nam de hoekschop en via een NAC-speler kwam de bal voor de voeten van Branislav Ninaj. De verdediger liep de bal in het doel en zorgde zo voor de winnende treffer, waardoor Fortuna in ieder geval Excelsior, NAC, De Graafschap en Groningen achter zich laat.

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Advertentie
50 jaar Thielen - De ogen van de meester

In het Limburgs Museum is tot en met 5 mei 2019 de unieke overzichtstentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester' te zien. Evert Thielen (Venlo, 1954) maakt kunst die je overrompelt: gigantische schilderijen waar jarenlang aan is gewerkt. Nooit eerder was er zoveel werk van deze bekende en gewaardeerde kunstenaar op één plek te zien.

Ontdek hier de tentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester'
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen