Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna wint na bizarre slotfase van Cambuur

Geplaatst opzaterdag 16 oktober 2021 - 23:16

Fortuna Sittard heeft zichzelf een goede dienst bewezen door te winnen van Cambuur Leeuwarden. In Sittard werd het 1-0 door een doelpunt in de laatste minuten van George Cox.

De thuiswedstrijd tegen promovendus Cambuur Leeuwarden werd gezien als een belangrijke wedstrijd tegen een directe concurrent in de strijd tegen degradatie. Fortuna kon tegen Cambuur weer beschikken over Zian Flemming. Volgens trainer Sjors Ultee was zijn droomkoppel met Mats Seuntjens in de spits daarmee weer compleet.

Saaie helft
Voor kansen zorgde de herenigde combinatie niet in de eerste helft. Het grootste gevaar voor Cambuur kwam nota bene van een eigen speler. in de 25e minuut schoot verdediger Calvin Mac-Intosch in zijn strafschopgebied de bal tegen zijn eigen hand. De arbitrage vond dit niet voldoende voor een strafschop. In de 30ste minuut was er pas het eerste gevaar op eigen kracht voor Fortuna. Maar het schot van Flemming was niet moeilijk genoeg voor doelman Sonny Stevens van Cambuur.

Meer spanning
Direct na rust kwam Fortuna goed weg. Een vrije trap van Cambuur werd goed ingekopt door verdediger Erik Schouten, maar de lat voorkwam een achterstand voor de Fortunezen. In de 51ste minuut wist Cambuur zelfs het doel te vinden via Tom Boere. Maar Jamie Jacobs gaf de voorzet vanuit buitenspel positie. Een minuutje later kon Fortuna iets terug doen via Mats Seuntjens. Na een snelle ingooi van Fortuna kreeg Seuntjens de kans, maar doelman Stevens was alert.

Surplas
In de 70ste minuut bereikte de wedstrijd een dieptepunt. Eerst was het Cambuur dat de bal op eigen helft stil legde. Geen enkele speler maakte op het veld aanstalten om de bal op te eisen. Een paar minuten later deed Fortuna doelman Yanick van Osch hetzelfde en leek de wedstrijd helemaal op slot te zitten.

Knotsgekke slotfase
In de 78ste minuut kopte Schouten uit een corner van dichtbij richting van Osch. De Fortuna-doelman wist de bal nog exact op de lijn te stoppen. Het bleek een opmaat naar een spectaculair slot. In de 88ste minuut kwam er ruimte voor Fortuna aan de rechterflank. De voorzet was op maat en uitgerekend verdediger George Cox kon met een kopbal laag bij de grond de 1-0 noteren.

VAR brengt redding
In de vijf minuten blessuretijd leek het alsnog mis te gaan voor Fortuna. Een lange bal kwam terecht bij invaller Mitchel Paulissen. De Kerkradenaar schoot meteen en leek de 1-1 te maken. Na lang bestuderen van de videobeelden beoordeelde de VAR dat de assist van Roberts Uldrikis vanuit buitenspelpositie werd gegeven. Hierdoor kon het Sittardse publiek toch opgelucht ademhalen en een belangrijke thuisoverwinning vieren.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen