Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna wacht nog steeds op eerste driepunter

Geplaatst opvrijdag 6 november 2020 - 22:07

Fortuna Sittard heeft ook van PEC Zwolle niet kunnen winnen. De Sittardse eredivisionist speelde in eigen huis met 2-2 gelijk tegen PEC Zwolle.

Bij rust stond het team van coach Kevin Hofland nog met 2-1 voor. Fortuna wacht na acht wedstrijden nog steeds op de eerste driepunter.

Vroeg op voorsprong
Fortuna Sittard was in de openingsfase veel aan de bal en kwam na zes minuten al op voorsprong. Emil Hansson werd op links aangespeeld door Zian Flemming en doelman Michael Zetterer van PEC Zwolle was kansloos toen Hansson de bal in de rechter benedenhoek schoot.

De Sittardenaren speelden met overtuiging en zetten de Zwolse verdediging onder druk. De ploeg gaf weinig ruimte weg en PEC probeerde het met lange ballen, maar die leverden geen gevaar op. George Cox kreeg twee kansen om de voorsprong te verdubbelen, maar de doelman van PEC was een sta-in-de-weg.

Fortuna Sittard - PEC Zwolle (6 nov 2020)
Foto: Niels van Renen

Eigen doel
Na een half uur kwamen de bezoekers gelijk toen Jaroslaw Jach een voorzet van Immanuel Pherai in eigen doel kopte. Zwolle kwam na de gelijkmaker beter in het spel, maar Fortuna kwam vlak voor het rustsignaal op 2-1 toen George Cox de bal met een poeier van afstand in de touwen knalde.

Bal in de kruising
PEC probeerde na rust snel op gelijke hoogte te komen. Een schot van Sai van Wermeskerken ging nog net over, maar een vrije trap van Thomas Lam van een meter of twintig verdween in de kruising en daarmee stond de 2-2 op het scorebord.

De mannen uit Zwolle hadden daarna het betere van het spel, maar wisten niet op voorsprong te komen. De Fortunezen konden de bal niet in de ploeg houden en kwamen zo’n tien minuten voor het einde goed weg toen Mike van Duinen een voorzet van Van Wermeskerken op de paal schoot.

Dubbele wissel
Met een dubbele wissel stelde Fortuna Sittard in de slotfase nog alles in het werk om de eerste zege van het seizoen te pakken, maar de winnende goal bleef uit. Na een goede eerste en een mindere tweede helft moesten de Sittardenaren met een punt tevreden zijn.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen