Overslaan en naar de inhoud gaan

'Fortuna-VVV is de light-versie van een derby'

Geplaatst opvrijdag 25 oktober 2019 - 19:23

In het duel tussen de Limburgse eredivisionisten Fortuna Sittard en VVV-Venlo wordt zaterdag uitgemaakte welke ploeg zich de beste van onze provincie mag noemen.

Maar is er wel sprake van een èchte derby?

Niet echt
Fortuna-trainer Sjors Ultee heeft als assistent-trainer al een aantal derby's mogen meemaken. Maar gezien de sfeer rondom de wedstrijd en de afwezigheid van de supporters bij de laatste training, trekt hij de conclusie dat de derby niet echt leeft. "Als ik het vergelijk met FC Twente tegen Heracles, of FC Eindhoven en Helmond Sport, dan is deze dit echt wel een derby-light. Ik heb begrepen dat de duels tussen Fortuna, Roda JC en MVV veel meer leven."

Niet geweten
Fortunees Amadou Ciss wist pas sinds kort dat de wedstrijd tussen VVV-Venlo en zijn Fortuna Sittard een Limburgse clash is. "Ik begreep deze week pas dat de komende wedstrijd een derby is. Maar ik denk niet dat er echt sprake is van een derby. Wij gaan VVV-Venlo toch gewoon met 5-0 bezeiken zaterdagavond."

Derbydebuut
Voor verdediger George Cox en aanvaller Bassala Sambou voelt de wedstrijd wat meer als een echte derby. Ze zien erg naar de strijd om de Limburgse eer uit. "Dit wordt voor mij de eerste derby tijdens een profwedstrijd. Daarom gaat het een speciale wedstrijd voor mij worden", zegt Sambou. Cox heeft in Engeland al een paar derby's mogen meemaken. "Het spelen van een zo'n wedstrijd geeft toch altijd een speciaal gevoel. In Engeland heb ik misschien wel wat meer beladen derby's mogen spelen. Maar dit gaat zeker een mooi potje voetbal worden met veel sfeer."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen