Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna verwacht in januari groen licht Turkse investeerder

Geplaatst opwoensdag 23 december 2020 - 18:03

Fortuna Sittard heeft nog steeds geen toestemming gekregen van de KNVB om de meerderheid van de aandelen te verkopen aan de Turkse investeerder Acun Ilicali.

Dat zegt directeur Ivo Pfennings in het L1 Voetbaldebat. "We moeten nog een aantal vragen beantwoorden, in januari verwachten we uitsluitsel."

L1 TV

Turkse zenders
Ilicali werd in het voorjaar aan Fortuna gekoppeld door de huidige eigenaar Isitan Gün. Het tweetal ging naar dezelfde middelbare school in Istanbul, waarna Ilicali vooral furore maakte in de media. Hij is eigenaar van de Turkse zenders TV8 en TV8,5. "Hij is al twee keer bij Fortuna geweest", aldus Pfennings. "De stukken liggen bij de KNVB. We hebben een terugkoppeling gekregen met een aantal vragen. Daar ben ik niet van geschrokken. Voor het einde van het jaar hopen we die vragen te kunnen beantwoorden", aldus Pfennings in het L1 Sport Betaald Voetbal Eindejaarsgesprek.

Licentiecommissie
De procedure van de KNVB vloeit voort uit een besluit in 2018 om te voorkomen dat crimineel geld naar het betaald voetbal vloeit. Die voorwaarde bleek bijvoorbeeld een flinke horde bij de entree van de Mexicaan Mauricio De La Vega bij Roda JC. "Het zijn hele legitieme vragen van de KNVB. Licentiezaken gaat zich erover buigen, daarna gaat het naar de commissie. We zijn afhankelijk wanneer die bij elkaar komen. Als die commissie in januari bij elkaar komt, verwacht ik antwoord, en ook groen licht."

Uitzending
Het L1 Sport Betaald Voetbal Eindejaarsgesprek is te beluisteren op L1 Radio op vrijdag 25 december van 16:00 uur-18:00 uur, zondag 27 december 12:00 uur-14:00 uur en vrijdag 1 januari 2021 van 16:00 uur-18:00 uur, of via deze link.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen