Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna versterkt zich op huurbasis met aanvaller Botaka

Geplaatst opvrijdag 28 januari 2022 - 15:15

Fortuna Sittard heeft één van de drie vacante plekken in haar selectie ingevuld met de komst van Jordan Botaka.

De 28-jarige vleugelaanvaller wordt voor de rest van dit seizoen gehuurd van het Belgische KAA Gent. Fortuna heeft daarbij geen optie tot koop bedongen, wat betekent dat Botaka in de zomer terugkeert naar zijn eigenlijk werkgever.

Drietal
Technisch manager Sjoerd Ars liet meermaals weten in dit transferwindow een vleugelaanvaller, een spits en een verdediger vast te willen leggen. Botaka is dus de eerste van dat drietal versterkingen. De transferperiode eindigt in de nacht van maandag op dinsdag om 00:00 uur.

Lees ook:

Fortuna Sittard wil zich nog op drie posities versterken

België en Nederland
Botaka, die over een Nederlands en een Congolees paspoort beschikt, speelde tot dusver vooral in België, bij Anderlecht, Lokeren, Club Brugge, Sint-Truiden en Charleroi. Tussen 2013 en 2015 werkte hij in Nederland in dienst van Excelsior 84 wedstrijden af, waarvan 37 in de Eredivisie.

Extra wapen
In het huidige seizoen speelde Botaka nog geen enkele wedstrijd op het hoogste niveau. Gent, de nummer vijf in de Belgische Jupiler Pro League, nam hem geen enkel duel op in de wedstrijdselectie. Desondanks is Ars ervan overtuigd dat Botaka een waardevolle toevoeging is voor Fortuna. "Met zijn snelheid en creativiteit hebben we nu een extra wapen in huis gehaald. Wij hebben er alle vertrouwen in dat hij met zijn ervaring in diverse sterke competities een meerwaarde gaat zijn voor ons.”

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen