Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Fortuna verslaat Feyenoord in de Kuip

Geplaatst opzondag 16 december 2018 - 18:40

Fortuna heeft voor een daverende verrassing gezorgd. Feyenoord werd in de Kuip met 2-0 geklopt.

Lars Hutten bezorgde de Rotterdamse club met zijn doelpunt na rust de eerste thuisnederlaag van dit seizoen.

Luchtmacht Fortuna
Eijer en Hofland hadden hun elftal aangepast. Aanvaller Novakovich keerde na zijn blessure terug in de basis. Samen met Stokkers vormde hij de Sittardse aanval. Ook Hutten en Smeets kregen weer een plek. Op de rechstback-positie werd gekozen voor Ninaj. Dat ging ten koste van Essers en Ciranni. Heerings keerde terug in de basis, centraal achterin op de positie van Ninaj. Daarmee had Fortuna een behoorlijke luchtmacht, die bij een van de hoekschoppen in de eerste tien minuten een mogelijkheid opleverde. Doelman Bijlow redde op het nippertje. Dat deed zijn collega aan de andere zijde ook in de daaropvolgende aanval: Koselev pareerde het schot van Berghuis.

Levendig
De levendige openingsfase was typerend voor de wedstrijd. Fortuna verstopte zich niet, maar werd ook regelmatig teruggedrongen door de thuisclub. Dat leverde enkele keren gevaar op voor het Sittards doel, maar schoten van Berghuis, Clasie en Vilhena.gingen naast of werden onschadelijk gemaakt door Koselev.

Juichen
Na een boeiende 45 minuten was de de ruststand nog 0-0. De Sittardse ploeg werd gesteund door 1200 toeschouwers, een vol uitvak. En dat hoefde niet lang te wachten in de tweede helft om te kunnen juichen. Na vijf minuten scoorde Lars Hutten uit een counter, 0-1.

Foto: Niels van Renen

Tempo omhoog
Feyenoord voerde het tempo op, het spel werd fysieker, Van Persie maakte zich klaar om in te vallen en Koselev redde nog maar eens. Al deed de doelman dat nu in tweede instantie. Centrale verdediger Jan-Arie van der Heijden werd gewisseld voor aanvaller Robin van Persie met nog 20 minuten te spelen.

Genadeklap
Dé kans in de 72e minuut was echter voor Hutten. Hij had zijn tweede van de wedstrijd kunnen scoren, maar zijn schuiver ging voorlangs. Aan de andere kant was Van Persie dichtbij de gelijkmaker, maar een inzet én een kopbal troffen geen doel. Nadat Novakovich een kans verknoeide werd het in de vijf minuten extra tijd toch 0-2. Invaller El Messaoudi deelde de genadeklap uit.

Met de tweede uitzege van Fortuna komt de Sittardse ploeg op de tiende plaats, achter VVV.

Foto: Niels van Renen

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen