Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna verovert een punt tegen Willem II

Geplaatst opvrijdag 22 oktober 2021 - 22:29

In een boeiende wedstrijd heeft Fortuna de uitwedstrijd tegen Willem II gelijkgespeeld. In Tilburg werd het 1-1 na doelpunten van Tijjani Noslin en Mats Köhlert

Na de overwinning van Fortuna tegen Cambuur Leeuwarden, moesten de Fortunezen op bezoek bij Willem II. De ploeg van Fred Grim was uitstekend aan de competitie begonnen en met een vierde plaats op de ranglijst de duidelijke favoriet voor deze ontmoeting.

Seuntjens
Dat verschil op de ranglijst was in de openingsfase te zien door snel combinatievoetbal van Willem II. Dat leverde in de twaalfde minuut een enorme kans op voor Max Svensson. Uit een voorzet kon hij bij de tweede paal vrij inschieten, maar hij miste het doel van Yanick van Osch. De grootste kans van de eerste helft kwam een minuut later toen Mats Seuntjens de bal afpakte van verdediger Ulrik Jenssen. De topscoorder van Fortuna had een vrije doortocht naar het doel van Timon Wellenreuther, maar zijn schot werd op sublieme wijze door de Tilburgse doelman gepareerd.

Willem II sterker
Fortuna kreeg nog een aantal kansen, maar de grootste mogelijkheden waren voor Willem II. Van Osch bewees wederom een betrouwbare doelman te zijn, alleen in de 46e minuut was Van Osch kansloos. Na een scrimmage schoot Görkem Saglam tegen de onderkant van de lat, maar via de rug van de Sittardse doelman rolde de bal over de achterlijn.

Sterker Fortuna
Waar Fortuna in de eerste helft vooral aan het verdedigen was, kwam de ploeg van Sjors Ultee sterk uit het kleedlokaal. Na een vloeiende aanval kon Seuntjens vanaf de linkerkant op doel schieten, maar stuitte wederom op een goede ingreep van Wellenreuther. Ook Zian Flemming en Ben Rienstra kregen mogelijkheden op de voorsprong in de eerste tien minuten na rust.

Voorsprong
Geheel verdient kwam Fortuna in de 54ste minuut op voorsprong. Seuntjens liet in buitenspel positie de bal slim lopen, waardoor invaller Tijjani Noslin vrij kwam voor doelman Wellenreuther, die deze keer wel geklopt werd. Het was het eerste doelpunt in de eredivisie voor de speler die vorig jaar nog als amateur speelde bij DHSC.

Gelijkmaker
Heel lang kon Fortuna die voorsprong niet vasthouden. Vier minuten na de openingsgoal, bracht Svensson met een mooie boogbal Mats Köhler in stelling die vervolgens verwoestend uithaalde en Van Osch volledig kansloos liet.

Resultaat halen
Na de gelijkmaker ontstond weer hetzelfde beeld als in de eerste helft. Trainer Sjors Ultee gaf vorige week na de overwinning op Cambuur al aan dat een resultaat halen in deze fase het belangrijkste is. Met die overtuiging streden de Sittardenaren dan ook tot aan het laatste fluitsignaal. Zelfs een hachelijk moment voor het doel van Fortuna werd in de 95e minuut overleefd en zo hield Fortuna een dik verdiend punt over tegen de nummer vier van de eredivisie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen