Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna verliest van RKC na dramatische eerste helft

Geplaatst opzondag 23 januari 2022 - 22:18

Fortuna Sittard heeft zichzelf zondag een slechte dienst bewezen door met 2-1 te verliezen van concurrent RKC Waalwijk. Met name het vertoonde spel in de eerste helft baarde zorgen in de strijd tegen degradatie.

Door de nederlaag staat Fortuna nog steeds op de 17e plaats, terwijl hekkensluiter PEC Zwolle tot op één punt genaderd is dankzij een overwinning op Heerenveen.

Valse start
Fortuna kon niet slechter aan de wedstrijd beginnen, na anderhalve minuut stonden de mannen van Sjors Ultee al op een 1-0 achterstand. Fortuna-verdediger Nigel Lonwijk liet zich verrassen in een duel met Finn Stokkers. Lonwijk probeerde uiteindelijk de bal nog weg te werken, maar gaf zo onbedoeld een assist op Juriën Gaari die bij de tweede paal de bal tussen de benen van doelman Michael Verrips binnen schoot.

2-0
Die vroege achterstand leek een verlammende werking te hebben op de spelers van Fortuna. RKC was continue dreigend, terwijl de Fortunezen geen enkele kans wisten af te dwingen in de eerste 20 minuten. De Griek Andreas Samaris was de grote pechvogel aan de kant van Fortuna Sittard. Eerst kreeg hij een klap in zijn gezicht, waardoor hij verzorging nodig had. Vervolgens werd hij in de 19e minuut opnieuw geraakt in een luchtduel met Jens Odgaard. RKC mocht door en uit die aanval werd spits Michiel Kramer in stelling gebracht die gemakkelijk de voorsprong kon verdubbelen.

Pover
In het restant van de eerste helft zakte het niveau van Fortuna ver door de ondergrens heen. Doelman Verrips gaf de bal bij het uitverdedigen cadeau aan Odgaard, die vervolgens vrij kon inschieten. Zijn schot was niet hard genoeg waardoor Verrips nog net op tijd de bal uit zijn doel kon tikken. In de 32ste minuut maakte opnieuw Lonwijk een fout bij het uitverdedigen en leverde de bal zomaar in bij RKC. Een steekpass later stond Stokkers oog in oog met Verrips die de 3-0 wist te voorkomen.

Edit - Sjors Ultee
Fortuna-trainer Sjors Ultee
Foto: Orange Pictures

Offensief
In de tweede helft liet Fortuna dan eindelijk wat aanvallende intenties zien. Het veldspel was beduidend beter dan in de eerste helft en dat leverde kansen op. In de 52ste minuut werd een goed genomen vrije trap van Zian Flemming gekeerd door doelman Etienne Vaessen. Drie minuten later probeerde Deroy Duarte het verdienstelijk van afstand, maar opnieuw hield doelman Vaessen zijn doel schoon.

Penalty
In de 63ste minuut kregen de Sittardenaren loon naar werken middels een penalty, nadat Seuntjens onderuit werd gehaald door doelman Vaessen. Het was Seuntjens zelf die de penalty nam en schoot overtuigend in het zijnet. De 2-1 gaf Fortuna nog meer hoop, terwijl RKC geen schim meer was van de ploeg in de eerste helft. Angst om de voorsprong in te leveren liet de Waalwijkers steeds verder terugzakken, waardoor de ploeg van Sjors Ultee in de slotfase continue gevaar kon stichten.

Geen resultaat
Ondanks dat de Fortunezen de laatste 25 minuten in de aanval waren en RKC moest verdedigen, kreeg Fortuna niet meer die grote kans die voor de gelijkmaker moest zorgen. Veel aanvallen kwamen tot aan de achterlijn, maar de echte eindpass ontbrak. Zo moest trainer Ultee opnieuw een tegenvaller verwerken in de strijd tegen degradatie. Met name het vertoonde spel in de eerste helft zal zorgen baren voor de komende weken, waar Fortuna nieuwe ontmoetingen met directe concurrenten voor lijfsbehoud tegemoet gaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen