Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna verliest nipt van Ajax

Geplaatst opzondag 24 januari 2021 - 14:45

Fortuna Sittard heeft zondagmiddag de thuiswedstrijd van Ajax nipt verloren met 1-2.

Sebastian Polter van Fortuna speelde een bijzonder ongelukkige wedstrijd. In de eerste helft scoorde hij een eigen doelpunt. In de slotfase werd hij met een rode kaart vroegtijdig naar de kleedkamer gestuurd.

Veld sneeuwvrij
Een aantal vrijwilligers had voor aanvang in het stadion van Fortuna goed werkt verricht door het speelveld sneeuwvrij te maken. Onder een winterzonnetje begonnen beide ploegen aan de wedstrijd.

Kans op openingstreffer
De eerste kans van de wedstrijd was voor Ajax. Sebastian Haller kon alleen doorgaan op doelman Yanick van Osch die goed zijn doel uitkwam en onderschepte. Aansluitend was er aan de andere zijde van het veld een kans voor Fortunees Emil Hansson. De Zweed zag zijn schot in de handen van doelman Onana belanden. Beide doelmannen behoeden in de openingsfase hun club voor een snelle achterstand.

Kopbal Schuurs
In de 19e minuut resulteerde één van de kansen tot de openingstreffer. Uit een hoekschop wist Ajax te scoren. Voormalig Fortunees Perr Schuurs leek de bal binnen te koppen, maar uiteindelijk ging de bal via de schouder van Fortunaspeler Sebastian Polter in de verre hoek van het Sittardse doel.

Afgekeurd
Na de tegentreffer bleef Fortuna moedig op zoek naar de gelijkmaker. Een treffer van Hansson werd afgekeurd wegens buitenspel. Daarmee gaf de ploeg van Sjors Ultee aan dat ze niet van plan waren om zich door Ajax klem te laten zetten.

Aanvalslust
Door de aanvalslust van Fortuna kregen de Amsterdammers meer ruimte. Dusan Tadic en Antony konden echter niet profiteren van de kansen die ze voor het Sittardse doel kregen.

Geel
Vlak voor de rust viel de eerste gele kaart van dit duel. Nicolas Tagliafico maakte op het middenveld een overtreding op Mickael Tirpan met een klein opstootje tot gevolg. Scheidsrechter Dennis Higler besloot de boel te sussen met een gele kaart voor Tagliafico.

Ruststand
Fortuna en Ajax gingen rusten met een 0-1 stand. Fortuna speelde tegen de technisch betere Amsterdammers een verdienstelijke eerste helft.

Gelijkmaker
De tweede helft was amper drie minuten bezig op het moment dat Mickael Tirpan de verdiende gelijkmaker voor Fortuna kon scoren. Het is het eerste doelpunt voor de Belgische voetballer die in de winterstop aan de formatie van Sjors Ultee is toegevoegd.

Handsbal
In de 56e minuut was het schrikken voor de Fortunezen. Zakaria Labyad wist een voorzet vanaf de linkerzijde achter doelman Yanick van Osch te werken. De Sittardse verdedigers gaven meteen aan dat de speler van Ajax de bal met zijn hand in het doel had gewerkt. Scheidsrechter Dennis Higler raadpleegde de VAR, die tot de conclusie kwam dat het inderdaad hands was. De treffer telde niet en de stand van 1-1 bleef dan ook op het scorebord staan.

Doelpunt Sebastian Haller
In de 64e minuut scoort Ajax een treffer die wel telt. Sebastian Haller kan ondanks het zwaar verdedigend hinderen van Roel Janssen de bal toch achter doelman Yanick van Osch werken. Ajax komt met 1-2 op voorsprong.

Onder druk
Vanaf het moment van het tweede Amsterdamse doelpunt zet Ajax Fortuna op de eigen helft onder druk. Fortuna kan er nog maar sporadisch uit komen en geraakt niet meer vaak in de buurt van het doel van André Onana

Debuut
In de 81e minuut maakt Thibaud Verlinden zijn opwachting in de Sittardse ploeg. De Belg kan bij zijn debuut er niet voor zorgen dat er nog gevaarlijke momenten voor het doel van Ajax ontstaan.

Rood
In de slotfase wordt Sebasitan Polter door scheidsrechter Hilger van het veld gestuurd met een rode kaart. De scheidsrechter geeft in eerste instantie een gele kaart voor de actie van de Duitser op Edson Alveres. Na raadpleging van de VAR wordt de gele kaart vervangen door een rode.

In totaliteit kwam een strijdend Fortuna net te kort om aanspraak te kunnen maken op een punt. De Amsterdammers winnen de wedstrijd met 1-2. Aanstaande woensdagavond wacht de formatie van Sjors Ultee in Waalwijk de belangrijke wedstrijd tegen RKC.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen