Overslaan en naar de inhoud gaan

Fortuna verliest na vroeg doelpunt van SC Heerenveen

Geplaatst opzaterdag 18 september 2021 - 18:38

Fortuna Sittard heeft in het Abe Lenstra Stadion met 1-0 verloren van SC Heerenveen. Het enige doelpunt verscheen al in de vierde minuut op het scorebord.

De Friezen zetten Fortuna Sittard vanaf het begin onder druk en lieten hun aanhang na nauwelijks vier minuten juichen toen Henk Veerman de bal uit een hoekschop in het doel kopte: 1-0.

Meer grip
Enkele minuten later was Heerenveen dichtbij een tweede treffer, maar Sven van Beek kopte de bal naast het doel van Yanick van Osch. Fortuna had het moeilijk in de openingsfase, kreeg gaandeweg meer grip op de wedstrijd, maar kansen leverde dat niet op.

Na ruim een kwartier spelen ontstond enige paniek in de verdediging van Heerenveen, maar Bassala Sambou kon niet bij de bal komen om een schot op doel te lossen. Ook Deroy Duarte en Emil Hansson probeerden de stand in evenwicht te brengen, maar doelman Erwin Mulder liet zich niet verrassen. De twee teams waren in het vervolg van de eerste helft aan elkaar gewaagd, kregen over en weer wat kansjes, maar doelpunten bleven uit.

Op en neer
De eerste kans van de tweede helft was voor Benjamin Nygren, maar hij schoot de bal in de handen van doelman Van Osch. Het spel golfde na die poging op en weer en Fortuna probeerde de achterstand weg te werken.

Van Osch redt bal van de lijn
Twintig minuten voor tijd werd Toshio Lake gelanceerd door Bassala Sambou, maar het lukte hem niet de bal achter doelman Mulder te schieten. Aan de overkant ontsnapte Fortuna aan een grotere achterstand toen Tibor Halilovic het Sittardse doel onder vuur nam, maar Yanick van Osch redding bracht door de bal uit de doelmond te werken.

Wissels
Sjors Ultee wisselde in de slotfase George Cox en Bassala Sambou voor Tijjani Noslin en Samy Baghdadi in een poging de achterstand weg te werken. Een schot van Tesfaldet Tekie ging na de wissel hoog over het Friese doel en een doelpoging van Deroy Duarte werd door doelman Mulder gestopt. Een schot van aanvoerder Ben Rienstra miste richting en ook Mats Seuntjens zag zijn doelpoging in de slotminuten op niets uitlopen.

Ajax
Fortuna vocht voor wat het waard was, maar de beloning bleef uit. Daardoor verloor het voor de tweede uitwedstrijd op rij. Komende dinsdag wacht Fortuna alweer het volgende duel. In Sittard komt Ajax op bezoek.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen